Betaalwater: Windmill LakeLand:

Frankrijk

Aantal reacties:

260

Te boeken bij:


Geplaatste reactiesHans....   (geplaatst door: Rob van Gulik | datum: 2012-05-09)

....een man van weinig woorden.

 
Windmill lake May 2012   (geplaatst door: Hans ter Haar | datum: 2012-05-09)

Hans ter Haar Datum: 07-05-2012
Bericht: Windmill Lake 28 April / 5 Mei Vaumas France
En dan is het zover….. wil eigenlijk pas zaterdags rijden, maar Diaan geeft aan dat het in Frankrijk ook vakantie is…. Toch maar vrijdagnacht dan…. Rond een uur of half 1 gaan Martin en 2x Hans onderweg… Tis een lange rit maar “gelukkig” als altijd komen we netjes aan op de plaats van bestemming. Tis een hartelijk weerzien….we worden door Diaan en Toon hartelijk ontvangen en samen met de mannen van afgelopen week drinken we koffie… 14 hadden ze er, en met 3 man gevist. Het was snachts koud geweest bij hen, maar gesteund door 1 van Toons stacaravans incl voortent hebben ze dit goed doorstaan. Na de koffie vetrekken de mannen huiswaarts en Toon leid ons een keer rond, waarna we de spullen op de stek gaan brengen, gelukkig zegt Toon nog dat ik maximaal 80 mag op dit terrein…. Dat haal ik met deze bak makkelijk… alleen die bochten he ;). Hans besluit ook nog een caravan te huren en vervolgens gaan we aan de slag, kijken peilen voeren…. Voor we het weten is het al weer etenstijd, en zo zelfstandig als we zijn, laten we het koken graag aan Diana, de vrouw des huizes over….. Het resultaat is een heerlijke kipshoarma, die met veel plezier verorbert wordt.
We blijven nog even hangen voor een praatje en een drankje en gaan aan de slag…. De vallen worden op scherp gezet… Als alles ligt bij Martin en mij steekt er een fikse wind op, en dat is echt een feest met 4 Delkim hangerstjes, ….en Martin pakt zn eerste 14k…
Na nog ruim een uur van wind met begeleidend delkim concert te hebben genoten val ik toch in slaap.. 02:15 gaat het alarm echt af, het giet van de regen maar ik moet naar buiten….. met wat minder plezier schep ik 10 min later een spiegeltje…8,4 k na aftrek van de weegzak… ben zeik nat…2 uur later weer raak, met hetzelfde plezier een 9,6k spiegel en opnieuw verzopen…. Ben erg blij met de gehuurde caravan incl verwarming. Ik slaap goed tot 09:05 als het voor de 3e keer raak is, en schep nu wel met veel plezier een 8,2k skup….. tis windstil en zonnig… life s good.
De dag wordt doorgebracht met Toon, voetbal Ajax-Twente, wat werk en een face-book update. Rond een uur of 4 wordt alles klaargezet voor de avond en ook deze keer doen we een beroep op Diana Ramsey, die ons deze keer een heerlijke Hollands pot voorschotelt….
Hengels uitvaren en lekker een beetje klungelen aan de waterkant…. Deze keer is het Hans die tijdens het uitvaren een 10k vis pakt. Langzaam wordt het donker en ik loop terug naar mn “huisje”. Ik heb nog maar net mn jas uit als ik een run krijg, ik ben er als de kippen bij en sla aan. Ik voel tijdens de drill bijna geen weerstand en binnen 1 minuut ligt er een grassie voor het vlonder.. ff scheppen en dan begint de ellende. Na enkele worstelingen krijg ik hem toch op de foto en gooi het apparaat daarna snel weer terug in zn omgeving en dat is het dan, teller staat voor ons op 7 ik ga nu even lekker slapen…. Tot….
03:20 ben ik de klos en een 10,6 kilo wegend spiegeltje wordt richting het net ge-drilt…. Foto laat ik achterwegen en zwiep de hengel single bait het water op….. terug naar bed.
Rond 08:00 uur wordt ik gewekt door the call of nature, de blaas moet geleegd wor-den… sta me te bedenken, maar het antwoord is daar…. Delkim!! Even later schep ik mn eerste zeelt. Ik heb nu twee hengels op de kant liggen, maar besluit ze beide toch uit te varen. Als ik ze beide heb liggen gaat de 1e al weer af, een krakende 3 ponder en tikkende slip zijn het antwoord. …de vis komt langzaam mijn kant op. Behoedzaam drillend dirigeer ik de vis mijn kant op, aan de uitvallen voel je dat het om een grote vis gaat… na het 1e oppervlakte contact weet je het. Maar er volgt alsnog een verrassing als de vis met een paar ferme slagen tussen mijn andere hengels terecht komt… er is maar 1 plek waar je de vis niet wil hebben…. Een ouderwets Haags gebed volgt…;(. Hij/zij doet 19k op de teller onder aftrek van de weegzak houd ik 17,6k over… deze maakt aanspraak op een foto & video sessie. Gelukkig heb ik na 15min pulken ook de spullen weer uit elkaar, maar ga de boel wel even verplaatsen. Na een rondje langs de velden besluit ik er toch nog 2 uit te varen, en net als Hans een bakkie komt doen, gaat rood weer af…. Mn 2e zeelt is het gevolg… Nu weer alles voorbreiden voor de avond….
Ons 3 sterren restaurant heeft sparerib’s op het menu staan, en genietend van de ver-halen en het eten dwalen mijn gedacht af naar het water en haar nog niet gevangen veertigers….. maar de maandagnacht blijkt een rusting nachtje te zijn, rond 4 uur 1 Spiegel 11,4 …. T was wel erg koud, het gas was op dus kachel was uit, eenmaal terug had ik wel even tijd om warm te worden, smorgens half 9 een loze run. Ga smorgens nog even pennen en vang 4 kleine koikarpers voor de afwisseling….. vanavond weer een nieuwe ronde….. Maar eerst ;) lasagne eten in ons favoriete restaurant, ik moet zeggen dat het eten echt top is, alles iedere dag vers, de lasagne komt zo uit de oven. We wisselen wat muziek en verhalen over het leven uit, voetbal, politiek, filosofie, economie….. waar zouden nou toch die bakken zitten….???

Woensdag; de belofte van de volgende ronde wordt niet ingewilligd, net als de zonnige dag met bijbehorend cijfer 9,…. 1 troost; hier kunnen de meteorologen er ook niets van, tis koud en grijs. Het enige naar vis ruikend object dat ik van dichtbij te zien krijg is het boordje tonijn salade van Diaan, dat maakt veel goed…. Behalve de losschieter die ik rond 11 uur oploop… das weer ff zwaar ka-uka-laka-ut.. Het kan nog fraaier… ff biertje doen bij de buurman … 1 piep horen, terug komen en je hele hengel verdwenene… moet ik met mijn setjes ff niet aan denken…. Ik ga nog even wat koitjes pesten in het kleine vijvertje en weet er nog vier bij te vangen…
~~~~
Resque 911 (Lees Toon met boot en hark) wordt ingeschakeld om de hengel van Hans te recupereren, en dat lukt, iedereen weer opgelucht en blij. Martin en ik lopen even naar Toons kweekvijver om te kijken of er daar wat zien rondzwemmen. Tis een mooie driehoek van ruim een hectaren met veel lelievelden. Naar verluid was dit vroegen Russisch grondgebied, … en die schijnen na de machtsovername, (een staatsgreep door generaal Toon), een geheim wapen achter te hebben gelaten……genaamd “De Koersk”. Bij de eerste kantinspectie worden we getrakteerd op een dikke boeggolf van een vis die zich uit de vinnen maakt…. Ik zie verschillende maten koikarpers rondzwemmen en voel mn hartslag oplopen…..als ik er 1 van bijna 10k zie….
Even later komt Toon ook even kijken en verteld het verhaal over dit water, zonder onze enige filosoof, die zn hengel nog aan het reanimeren was, filosoferen wij over wat je met het water zou kunnen doen. Er zijn genoeg mooie voorbeelden in Bas zn “The Carpspecialist Pakket” van hoe je zo’n 1,3ha water zou kunnen exploiteren. Toon zegt dat hij aan het eind van het seizoen het water afgenet en alle mooie vissen in het meer zet…. alleen heeft hij geen idee wat hier rond zwemt, maar heeft wel een paar foto’s van de Koersk, terwijl die met de vin rechtopstaand boven water kattenbrokken weghapt….. Ik bied aan eens een poging te wagen, maar Toon ziet dat niet meteen zitten, het is een soort cadeautje/spaarpotje, waar hij wel nieuwsgierig naar is maar ook niet wil openmaken. Gelukkig voor mij wint vandaag uiteindelijk de nieuwsgie-righeid en mag ik bij hoge uitzondering en onder veel begrijpelijke voorwaarden een paar uurtjes pennen…. Ik loop met Toon mee om zijn zoons viskar op te halen, loop langs mn Caravan om de spullen te verzamelen en loop naar de kweekvijver. Ik zet de hengel in elkaar, want ik wil het eerst drijvend proberen…. Wat brokken erop en hen-gel erbij. Een paar minuten later is het druk aan de oppervlakte en veel kleinere vis doet zich tegoed aan de brokken… en dan ineens uit het niets de kolk van formaat…. Ik zak op mn knieën en probeer een glimp op te vangen…. Op dat moment zie ik weer die 10k+ koi onder de kant zwemmen….. Hij/zij blijft vlak voor me onder een tak hangen, de kop zakt en ik zie de vis de bek stulpen en de kieuwdeksels openen…. Hmmm. Dat oppervlakte vissen was toch nooit mijn ding….., mn maatje Henny Janssen is daar wel heel goed in, maar die is helaas niet mee. Ik probeer het nog even, maar krijg toch een soort van deja vu. Op het park kon ik ook kilo’s brokken op het water gooien, de vissen pakte alles op behalve dat ene voor mij zo belangrijke brokje….. hier dito ver-haal.
Als ik even later de koi weer zie grazen bouw ik mn hengel om en voer ik een paar handjes op de plek waar de koi een paar keer terug kwam… Pennetje met magotclip en wat maden erop…. En wachten. Een paar minuten later is de fel gekleurde brigade terug, en ik buk me nog wat verder om niet gezien te worden…. Ik zie nog net de dikkerd weer aanschuiven als mn pennetje wegloopt….. Tis een mooi ghost koitje en ik schat het 1-1,5 k. Na deze weer terug gezet te hebben zie ik dat alle vis verdwenen is. Ik voer wat bij, pennetje erin en wachten….. paar minuten later zelfde ritueel en een idem koikarpertje is de klos…. Ik besluit toch even heen en weer te rennen, want ik was mn fototoestel vergeten, maar deze zijn zo mooi dat ik ze wel even op de foto wil zetten. Als ik vijf minuten later weer aankom is de vis incl de dikkerd weer terug. Handje voer erin en pennetje erbij…. De koi’s doen niets en hangen stil in het water… Boefff een dikke boeggolf en mn pen gaat er als een speer vandoor, ik sla aan.. de 12’ 2lb Strategy de Fox Stratos en ik moeten aan het werk….. De hengel buigt zwaar door en kraakt, ik corrigeer tot 3 keer toe de slip, maar de vis zet door richting lelievelden… de volgende slipcorrectie wordt begeleid met een schietgebedje….F..k wat een macht…. Ik zie het eerste leliebladen loskomen….. maar gelukkig ook de vis die nu naar het openwater uitvalt. Als de vis weer richting lelieveld draait gooi ik de slip nog een keer dicht, de hengel staat krom tot aan het handvat, gelukkig heb ik voor weer dikke weerhaakloze Garnder gekozen en hoef ik me daar niet al te druk om te maken. Langzaam neemt de kracht af en worden de uitvallen minder scherp. Uiteindelijk kan ik een mooie spiegel van formaat richting mn net dirigeren….. Als ik het net eronder heb was het weer een magische dans die ik in mijn voordeel kon afsluiten.
Onder aftrek van de weegzak hou ik zo’n 17,5k over, Toon komt nog even foto’s ma-ken, en dan neem ik weer afscheid van dit prachtige wezen…. een laatste vinslag een laatste kolk, een schim…. Ciao Bella! Als ik een tiental minuten later ook weer geland ben is niet alleen Toon vertrokken, maar ook alle vissen…. Ik probeer het nog een paar minuten, maar voel dat ik dit korte intermezzo niet ga en wil overtreffen…. Ik ga terug naar het grote meer en maak de spullen klaar voor de nacht…. Maar eerst… Di-aans kookkunst brengt ons deze avond friet met een halve kip en sla, en het is dat ik mn vingers nog nodig heb…. ;). Hans en Martin blijven voetbal kijken en genieten van het feit dat Ajax kampioen wordt, dit tot groot verdriet van onze ras Feijenoorder Toon, en ik… ik tuur over het water…… Er zit wat meer leven in, en de enkele piepen op de delkim bevestigen dat. Ik blijf tot een uur of elf op om zo een vroege run nog te kunnen pakken, maar tevergeefs…… na elfen wordt het pas weer 2 a 3 uur, en daarna weer na negen is mn korte ervaring. Ik wordt “probleemloos” rond 8 uur wakker en kijk naar buiten….. tis mistig…. Ik sta op zet de koffie aan en kleed me aan…. Ik ga even snel voeren….. en hoop dat ik vandaag nog een pensessie mag doen….. want op het meer is het een beetje stil gevallen………
4 mei - Deel IV Windmill Lake
Deze keer hebben de weergoden gelijk een dikke 8 voor een zonnige dag…. Tis pas echt een negen met een 20k+ vis…. Samen met Martin zijn we aan het pennen op het kweekmeer, maar tis nu toch een ander verhaal dan gister, sporadisch zien we wat be-weging op het water, ik voer nog een handje en leg mn pennetje dr naast, en na een minuut of 10 gaat de pen liggen en zoeft ervandoor, pats, hangen…..na een minder spectaculaire dril is een skuppie van rond de kilo de klos…. Afwisselend probeer ik het met de pen en drijvend en Martin doet zijn best aan de overkant, maar zelfs de on-derschepte routecoördinaten van de Koersk, die wij doorgespeeld kregen van Generaal Toon mogen dit keer niet baten… rond een uur of half vijf wordt het donker in de verte, dat ziet er uit als een vette bui, en wordt het tijd om de biezen te pakken… wij terug naar ons spul en Toon gaat de keuken in om “De Windmill Special” voor van-avond voor te bereiden…. Op het menu…. eendenborstfile gemaakt door Toon, aan-gevuld met een paar lekkere wijntjes van Hans….dat is even overheerlijk smullen en veel verhalen over het hotel, Toons moeder is op bezoek en die heeft er ook nog wel een paar… Het water roept en ik neem om 20:15 afscheid van dit geweldige stel men-sen…. Hmmm gelukkig heb ik geen vaarbewijs nodig, want de voerboot trekt geen rechte strepen deze avond…
Tis even voor drie als ik een run krijg na een korte sprint gris ik de hengel van de rod-pod paar slagen draaien en aanslaan, de lijn klinkt als een snaar als zij door een gewicht aan het eind van haar strak getrokken wordt, tis een heldere nacht met een bijna volle maan… genietend van de nachtelijke geluiden dirigeer ik de vis behoedzaam de vis naar mn net, en een paar minuten later kan ik een 12,2 spiegel in de analen bijschrij-ven….foto… nehh alleen als ze echt apart zijn van dit formaat Het is niet echt koud, dus ik besluit de hengel terug te leggen. Na wat gepriegel in het donker zit het nieuwe boilie erop en kan ik het spul uitvaren…. Deze keer wel weer recht, hup alles op zn plek en ik mn bed weer in waar ik de slaap niet kan vatten… half zes op mn horloge….. gone…. Opnieuw wordt ik gewekt door het prettige geluid van de Delkim… 06:00 uur, mn hoofd voelt nu wel zwaar aan en na de korte sprint hetzelfde ritueel maar nu wordt het licht…. De slip tikt, ik laat de hengel even zakker en neem weer wat lijn maar tijdens de 3e keer schiet de haak los…. K met een hoofdletter K. Niets is zo frustrerend om in het neveligochtendgloren, naar de laatste kolk van een net verspeel-de vis te turen… en ook nu heb ik een paar minuten nodig om te landen…. Maar een keuze dient zich aan, pennen op het meer of het hele spul weer terug op de plek. Ge-zien het feit dat ik toch geen beste nacht(rust) heb gehad, kies ik voor de optie die te combineren is met een bed… 10 min later lig ik weer. Ik wordt 09:45 wakker zet de koffie aan en begin te tikken om het verslag van vandaag te doen, als weer de delkim afgaat…… Slip dicht paar slagen pakken en aanslaan…. Ik hou de lijn strak om verspe-len te voorkomen.. traag maar met zekere halen wordt de lijn van de spoel getrok-ken… dat duidt op een knappe vis, het spel van geven en nemen duurt zon 10 minuten waarbij de vis zich geen moment gewonnen geeft… in het voorbij gaan kijk ik haar op de rug en in 1e instantie valt het silhouet tegen, ik zie pas echt haar afmeting als ze op haar kant de netrand over- glijdt …..Als het je vervolgens niet lukt om de vis met 1 hand uit het water te tillen wordt het toch nog spannend…. ….. kotskoeleruh De digital scale van Fox geeft 22,2k aan op het display, waarbij er onder aftrek een kleine 21k overblijft…. Met de zon erbij een 9 duzzz.

I was lost,
and I am still lost
but....
I feel so much better now..... ;)

Helaas verspeel ik om 11:45 wederom een run…. tja
Deel V 5 mei Windmill Lake
Ik wil eigenlijk nog van alles, but I am running out of time…. Ik moet al een beetje pakken en me voorbreiden voor de terugreis van morgen. Ik besluit alsnog om er vanavond 2 hengels in te gooien, de sets maak ik klaar de rest ruim ik op. Ik loop nog even met Toon mee naar de kweekvijver, waar we wat brood ingooien, maar dat wordt door de daar rondzwemmende gemeenschap compleet genegeerd… Voor alles wordt weer een plekje gezocht en gevonden. Het is drukkend warm en rond een uur of drie valt de eerste klap…. Onweer, en nog geen half uur later begint het te regenen, ik loop naar voren breng wat geleende spullen terug en ga douchen, het is tenslotte bijna weer etenstijd. Op het menu vandaag kipsaté met mihoen, maar eerst wordt de op de valreep verdiende fles champagne opengemaakt. Tijdens het heerlijke eten wordt er weer over van alles gefilosofeerd en besproken. 1 ding kan ik de komende Windmill bezoekers aanraden… als je er NIET met het fanatisme van Generaal Toon in aanra-king wil komen, zoals hij bijvoorbeeld de Russen van zijn domein heeft verjaagd, laat dan NIET de worden voetbal, Feyenoord, vaatwasser….of een combinatie hier-van….vallen…. Dus geen zinnen in de trant van; “Ik weet waarom Feyenoord dit sei-zoen niet aan voetballen toe komt…. Dat is waarschijnlijk omdat ze geen vaatwasser in het stadion hebben” ;). Het is nu half 10 en droog, ben benieuwd of de nacht ons nog wat brengt…..
Zaterdag 5 Mei
Helaas 1 lose run en een verspeelde vis bij onze filosoof, tja daar kan je over filosoferen, maar dat soort periodes ken ik zelf ook wel eens. Na smorgens onze spullen te hebben ingepakt en ons laatste broodje en koffietje te hebben gedronken, gaan we de 780km lange thuisrit trotseren…..

En dan afscheid…. van twee nieuwe vrienden met hun prachtig domein… Windmill Lake en de daarin levende vissen, waarvan ik er, deze dagen een paar, even heb mogen lenen. Respectvol liet ik ze na de vangst, op de onthaakmat weer in hun vertrouwde omgeving zakken, waarna ze zich langzaam weer in beweging zette, het laatste silhou-et, de laatste staartslag………. Soms even op het bankje zittend….. of op het vlonder door de knieën gezakt….aan het water… genietend van het moment, en het besef dat we even stil zijn blijven staan…. om elkaar te ontmoeten, ….te delen. Windmill is voorbijgegaan, en nu een waardevol moment in mn herinnering, een kort intermezzo, dat zeker de moeite waard is geweest…. Mijn idee is om het seizoen te eindigen zoals ik het begonnen ben, en me zo weer voor even te herenigen, met het domein en haar prachtige bewoners…. …
Hans ter Haar
 
datum veranderen   (geplaatst door: gerrit haverhoek | datum: 2011-10-18)

Hallo, allen
Nadat we al 2 keer zijn gaan vissen in Windmill- Lake, gaan we nu maar eens voor de 3 de keer.
We hebben voor de verandering maar eens voor 2 weken geboekt, en wel de datum 23-6-2012 tot 7-7-2012.
Maar nu heb ik er een beetje een zooitje van gemaakt bij reseveren hier links boven in het forum.
Nu is mijn vraag, zou ik dat weer kunnen verwijderen,zodat ik het opnieuw kan invullen.

m.v.g Gerrit.

 
afvissing 2010   (geplaatst door: martijn van drie | datum: 2011-01-16)

Hallo iedereen


Zijn er op deze site nog mensen die bij de afvissing aanwezig zijn geweest? Ik heb net de foto,s zitten te bekijken en er zwemmen mooie vissen alleen waar zijn de steuren gebleven?
Ik heb er in de zomer van 2010 gevist en we hadden twee steuren prachtige vissen om te vangen. En zijn er vissen van 40+ uitgekomen?

Het ziet er in ieder geval gezellig uit op de foto,s

Groeten Martijn 
carp 2011   (geplaatst door: ger van der meer | datum: 2011-01-09)

Kan iemand mij vertellen of anton nog op carp 2011 gaat staan?
Hij had ons verteld dat hij waarschijnlijk met een aanhanger of caravan op de parkeerplaats ging staan om zo reclame te maken voor windmill lake?

wij hadden toegezegt ook te komen en ons polo van windmill aan te trekken en zo ook reclame te maken!

Groet Ger

 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52 Volgende


Plaats zelf een reactie voor het betaalwater: Windmill LakeInlog status: 

Niet ingelogd.Je dient ingelogd te zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord voordat je een bericht kunt plaatsen.