Betaalwater: Le TourouletLand:

Frankrijk

Aantal reacties:

76

Te boeken bij:


Geplaatste reactiesnieuwe site, andersdan de snelkoppeling in de lijst   (geplaatst door: Di majornos | datum: 2011-10-20)

Dit is de nieuwe site http://www.karpervissen-fr​ankrijk.nl/

 
bevindingen hans???   (geplaatst door: berry | datum: 2011-10-20)

Je kan in de agenda aan de linkerkant aangeven wanneer je sessie gepland is...

beste hans,

In april gaan mn maat en ik voor de 2e keer naar le touroulet.
Waren jouw bevindingen hetzelfde als vorige keren?
Is er veel veranderd kwa vangsten?
En zo nee.. Heb je nog tips?
Hoor t wel...

Vriendelijk groet,
Berey

 
Is er de laatste weken nog iemand geweest die wat info kan achterlaten???   (geplaatst door: Hans Schellekens | datum: 2011-09-07)

Wij gaan op zaterdag 08 oktober voor de 3e keer naar Touroulet.
Kan er iemand info geven hoe de vangsten de laatste tijd zijn geweest?

 
Re: Di majornos   (geplaatst door: Hans Schellekens | datum: 2011-07-07)

Hoi Steffan,

Ok ik ben blij om te horen dat jullie een goede week hebben gehad.
Het is jammer dat je schrijft dat de grote meerval dood is, maar van de andere kant zijn er daar nog genoeg kleinere broertjes en zussen dus dat zal vast wel goed komen voor degene die graag n meerval willen vangen.
Ok dus het gewicht van de karpers is ook flink toegenomen. De zwaarste van de afgelopen 2 jaar bij ons was 32 pond dus ik hoop dat die 40 ponders bij ons in oktober ook willen bijten.
Wel een vreemd verhaal over de missers met de pineapple boillies moet toch eigenlijk wel toeval zijn denk ik zo??
Je schrijft dat Links voor de caravan de boom weg is? Maar links van de caravan stond toch alleen een stomp waar de boot aan vast gemaakt wordt of bedoel je die boom die daarnaast staat (stond??)
Nou je hebt inieder geval weer genoeg info gegeven voor de mensen die voor het eerst naar Floris en Zsuszi afreizen. Dank daarvoor.
Het duurt nog even eer het oktober is maar ik laat je weten hoe onze week is geweest.

Gr Hans


 
touroulet 18-6/25-6 , he die Hans   (geplaatst door: Di majornos | datum: 2011-06-27)

Hoi Hans,

noou waar zal ik eens beginnen..., het was weer heel vertrouwd, ondanks dat we een jaar niet zijn geweest. Dit jaar waren we met zen vieren. Met FLoris en Szuszi gaat het heel goed en hebben ze het keidruk. De crisis kunnen ze gelukkig een beetje achter zich laten nu. De gite gaat ook inmiddels erg goed maar daar heb je geen last van bij het vissen. Hebben ze mooi voor elkaar.
nou de week.... de vooruitzichten waren in eerste instantie erg wisselvallig qua weer en dan weet je dat het alle kanten op kan gaan. Wij hebben in ieder geval geluk gehad, met maar 1 ochtend wat regenmiezel. verders schommelde de temperaturen van 20 graden tot 30 graden waardoor je toch een behoorlijke wisseling had. De vissen zijn nog altijd geweldig. De grote meerval is helaas dood. die had blijkbaar zen beste tijd gehad. We hebben in totaal met 6 en soms 8 hengels gevist. 12 vissen zijn er uit gekomen en voor het eerst hebben we 6 vissen verspeeld.
gevist is er met bloodworm boillie en pineapple en red robin. nu zijn er twee op het ondiepe gevangen met red robin en de rest allemaal met bloodworm. 5 van de missers zijn met pineapple gebeurd???vreemd dus. Qua gewichten was het heel goed.
3 dertigers 33,34,36 en 1 keer precies 40 pond. verder alles tussen de 14 pond en 30 pond. dit is dus zekers beter geworden qua gewichten. Zelf heb ik de laatste 24 uur niet meer gevist omdat ik ook wat rust nodig had. Links voor de caravan is de boom weg en vingen we en op het diepe bij de boom en dan verspreidend vanaf die plaats zitten toch echt wel de dikkere vissen. Op het ondipe waren de twee lichtste vissen. qua voer is het altijd gissen hoeveel en wat , maar daar kom je vanzelf wel achter. Nu heb ik vrijpassief gevist en ben ik niet echt achter de vis aangegaan maar men neef Ron wel. Die heeft dan ook de meeste gevangen en de dikste door actiever achter de vis aan te gaan.
de vissen die verspeeld waren hadden vooral te maken met dat de vis erg slin is aan het worden. ze racen direct van links naar rechts door het meer en het liefst steken ze over en zwemmen ze je zo de kant in of lekker tussen de bomen door. mm daar werd ik een aantal keer niet blij van maar dat is en blijft vissen he. Qua hoeveelheid vangsten hadden we pas na 36 uur de eerste dus dat viel een beetje tegen maar de gewichten hebben dat dan wel weer goed gemaakt. Allle vangsten zijn behalve op het ondiepe tussen 10 uur savonds en 6uur smorgens gedaan. Qua roofvis is er een snoek gevangen en witvis zijn we bij 1000 stuks gestopt met tellen. Water ziet er goed uit.
Verders hebben wij lekker gerelaxed en was het erg gezellig.

mocht er nog wat zijn wat jullie willen weten dan hoor ik het .

groet steffan

 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 Volgende


Plaats zelf een reactie voor het betaalwater: Le TourouletInlog status: 

Niet ingelogd.Je dient ingelogd te zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord voordat je een bericht kunt plaatsen.