Betaalwater: BrocardLand:

Frankrijk

Aantal reacties:

1274

Te boeken bij:


Geplaatste reactiesbrocard   (geplaatst door: Ap Jager | datum: 2008-05-25)

Laat ik voorop stellen dat ik niet zo'n fan ben van het plaatsen van berichten.
Echter, de lauwe reactie van de hr. Martin Koomen, dat er er weinig of niets aan de hand is op Brocard, schiet mij in het verkeerde keelgat. Ben een beetje bang dat "geld" hier een "te grote rol" speelt. Ben gisteren teruggekomen van plas 1. De resultaten van alle stekken vielen meer dan tegen. Tegenvallende resultaten horen er nu eenmaal bij. Vis inmiddels zo'n slordige 35 jaar op karper (ben zelf 54 jaar) dus kan ook over blanks meepraten. Maar als je dode vissen ziet drijven en omgeven bent door een penetrante dode vislucht en daarbij genomen de mededeling van Frank dat hij de afgelopen weken al zo'n 30 a 40 stuks dode vissen heeft moeten ruimen, dan ga je nadenken. Natuurlijk gaat er bij elke paai een bepaald bestand aan vis verloren. Ik vraag mij echter af of wij van de beheerder Frank de juiste aantallen en gewichten hebben opgekregen. Een telefoontje in deze van Martin naar Frank lijkt mij naar de klanten van Fisherman Holidays niet afdoende. Naar mijn mening staat de verloren hoeveelheid vis niet relatie tot een normaal paaiverlies. En als er dan bovendien een bestand wordt gevangen tot zo'n 25 pond wat totaal onbeschadig is (niet deelgenomen aan de paai?) en wat niet in relatie staat tot het reguliere bestand, kun je je afvragen of niet onlangs een (nieuwe) uitzetting is gedaan. Natuurlijk, de afgelopen maanden zijn er (volgens dit forum) mooie vissen van het oude bestand gevangen. Maar als ze, zoals er beweerd wordt, nog in de paai zouden zijn dan hadden we ze moeten zien. En geloof me we hebben de hele plas met waadpak afgezocht. Ik ben benieuwd hoe Martin hiermee omspringt. Mijn verdere klandizie laat ik hiervan laat afhangen. Ik immers ben voorstander van eerlijke informatie en ga er vanuit dat als er berichten van een water afkomen er ook daawerkelijk iets mee gedaan wordt.

 
vissen brocard   (geplaatst door: joost vos | datum: 2008-05-25)

er zouden zeker nog wel dikke vissen zwemmen maar de mensen op de grote vijver bij elkaar we hebben tog wel zo'n 50 vissen op de kant gehad met ze allen waar van hooguit 10 vissen van rond de 30 pond met 34 als zwaarste ik ben hier 2 jaar geleden geweest met 28 vissen 1 van 29 en alles 34-39 en 42 47 en allemaal spiegels nu zijn het groten deels schubjes tussen de 19-24 pond en volgens frank is er niks uitgezet maar over de vis sterfte nu ik heb zelf 1 vis dood zien liggen op de grote plas meer niet
en ik vind dat er wel wat mag gebeuren tegen het wier hij heb de boot liggen

verder is het wel een prachtige vijver met mooie vissen en zeer mooie natuur en ik hoop dat de grote vissen weer snel worden gevangen

groeten joost vos

17-05 24-05 stek 6

 
Brocard 10-17 mei   (geplaatst door: Remy | datum: 2008-05-24)

Mijn verslag nog van Brocard 10-17 mei. Weer was super mooi ma warm. De stek waar we zaten (12) was dik begroeid met wier.
De dieptes aan mijn kant waren me ook niet gegund 1 tot 1,3 tot 80m uit de kant. Ma goed waadpak aan en snoeien dan maar, beste van maken. Lagen ook nog flink wat dode vissen, heb een zware gezien 20 kilo en er eene zelf uitgehaald en gewogen 12,5 kilo. Zonde ma hij zagt er wel gaaf uit, GEEN teken van ziekte. Ze zijn daar ook flink te keer gegaan met paaien en dat warme weer. De dode vissen werden om de 2 dagen eruitgehaald en in de bossen gelegd. Die ik eruit had gehaald was aan het eind van de week voor 3/4 weg gevreten, vandaar soms die vlagen van vis lucht.

Stek 12 is geen aanrader, moeten ze eens flink bageren... Ging 3 dagen klote. Maar toen sloeg het weer om en kregen we aanbeten. We waren met 3 koppels aant vissen, iedereen begon te vangen na de regen. 3 dertigers tot 34 pond gevangen en nog een aantal 20ers die nacht. Wij vongen 1 en 2 verspeeld. Vangsten gingen omhoog de volgende dagen.

Ma ik had nu al 6 vissen verspeeld in door het wier, alle vissen kwamen ook van 100-120m uit de kant. Toch nog eene eruit gehaald 12 kilo, puntgave prachtige vis. Ma goed had et niet meer met dat wier. Wilde naar het kleine water op stek 3, die mannen daar gingen naar huis vanwege de slechte vangsten. En gasten van pillowbaits waren me voor om daar te zitten. Toen maten van me besloten te verhuizen om de slechte vangsten aan een kant. Dacht ik, mooi wij naar hun stek hehe.

Eff anders, voor aan de kant meteen 2 m diep, en nog een stuk van 70 m, dat gaat em wel worden voor de laatste nacht. In de laatste nacht ving ik me nieuwe pb een mooie dame van 19 kilo. Wil 2 uur snachts, wilde haar niet zakken dus dan maar fotos maken. Vong nog eene van 10 kilo. Dat was einde sessie. Had mijn doel bereikt voor Brocard. Waren met 6 man in totaal 26 vissen (van ons 5 en 7 los), waren hele mooie puntgave vissen bij. Brocard is een prachtig water, midden in natuurgebied. Was me eerste keer Brocard, maar zeer zeker niet de laatste x.

 
Brocard week 17-5 / 24-5   (geplaatst door: Cris Scheffer | datum: 2008-05-24)

Soow hehe, thuis na een weekje op stek 2.

Bij aankomst moesten we eventjes wachten op Frank ( Domeinwachter) die zou er om 13.00 uur zijn. Dus stonden we een beetje te praten met de jongens van stek 3, 4 en 6 daarvan hoorden we dat er de afgelopen week zeer slecht was gevangen maar dat de vangsten van de weersomslag ( vanaf donderdag ) de aanbeten weer wat aantrokken ! Dus we hadden goede hoop! Toen Frank aankwam mochten we naar onze stek toe rijden en 1st alles op het gemakje opzetten en als we klaar waren moesten we even naar de caravan komen, dat was wel makkelijk ! Dan sta je niet op iedereen te wachten en kan je alvast je ding doen. Toen alles opstond dus maar even die kant op gegaan en netjes de restanten + borg betaald. Nog eventjes met de altijd vriendelijke Frank staan praten en zijn toen terug gegaan om alles op de juiste stekken te leggen. Toen we in het water lipen zagen we idd een paar dode karpers drijven daar ben ik toen even langs gelopen het waren visjes van hooguit 10 kilo , totaal hebben we er een stuk of 5 gezien, niet echt veel ofzo dus. Wat ook al eerder door Dhr. leenders werd gezegd dreven er in het water soort van pop-ups ik pakte er 1tje en rook eraan............. ppfff nou ik dacht dat ik moest kotsen whaaa wat een reur man ! Dus ik weet niet wat het is en wie het erin heeft gegooid .


De vangsten :
vielen idd een beetje tegen... een beetje? een beetje heeeel erg ! we hebben in totaal 7 aanbeten gehad en er 5 op de kant weten te krijgen ( Spiegel : 9kg , Schub : 10.5 , 11 en 12kg en een Graskarper van 15.5kg ). Al met al niet heel geweldig zegmaar :) Volgens Frank lag dit aan het nog aanwezige paai gedrag en de noorden wind die er de hele week stond.De vissen die wij vingen zagen er allemaal stuk voor stuk schitterend uit ! Punt gave bekkies! Dus daar was niks over te klagen.

De Stek :

Zag er goed uit, verhalen over de vlonder snap ik niet helemaal... ik heb dat ding niet eens horen kraken en er zat geen 1 plank los oid. Voor de stek in het water was een klein beetje wier aanwezig maar totaal niet storend ofzo ! iig niet zodanig dat er vissen op worden verspeeld ! Het was meer en deels wat draad alg......... In 1ste instantie moest de auto bij de caravan geparkeerd worden maar we hebben hem later verplaats naar achter onze stek ( ivm dagelijkse boodschappen), Ook dat was geen probleem.

Toen ik op een van de laatste dagen mijn lijnen naar de overkant aan het zwemmen was ( leuk he zo'n voerboot die niet werkt, ik zal geen namen noemen waar ie vandaan komt ) Zag ik wel een paar grotere karpers tussen de takken tegen elkaar aan zwemmen enz dus kan makkelijk nog paai gedrag zijn !! Want op stek 1 hoorde we vooral in de avond vissen springen van toch echt wel een goed formaat. ( we hebben trouwens nog een paar dagen op stek 1 gevoerd en even op geviste maar leverde helaas niets op ) Dus ik weet niet of ze er nog zitten , lijkt me zeer stuk dat dat niet het geval is omdat er tot eind april nog bakken van karpers zijn gevangen. Dus ik laat dat in het midden !

Al met al hebben we een leuke week achter de rug ! lekker beetje vakantie , lekker biertje en veel gelachen alleen wat minder vis...... Maar dat hebben we hier thuis ook wel is , dus een slechte week kan je altijd en overal treffen ! haha jammer maar helaas.

We zitten er toch zeer sterk over na te denken om dit water in begin 2009 weer een weekje aan te pakken, aleen keek ik net en het zit al vol tot half mei hehe dus maar even kijken wat we doen ! En de verdere ontwikkelingen van Brocard dit jaar

Oooiiiii


 
net terug   (geplaatst door: jeffrey spier | datum: 2008-05-24)

ik ben net terug gekomen van brocard en heb een slechte week mee gemaakt!!!! alle vissen die er uit kwamen waren kleine schub karpers die allemaal tussen de 20 en 24 pond zaten!! en als je het mij vraagt is dit gewoon nieuwe uitzet! ik ben 2 keer eerder geweest en heb die vissen toen geneens gezien!! verder ben ik tijdens me week op de hoogde gehouden van de berichten op deze site!! en nou moet je deze berichten wel met een korreltje zout nemen maar wat mij wel op viel was toen we aankwamen werd ons al verteld dat er zo'n 30 a 40 vissen door waren gegaan en wij hebben die week cker zo'n 12 a 15 dooie vissen zien drijven die er ook gelijk uit werden gehaald door frank!!! en als je aan hem vroeg hoe groot ze waren zei die van o zo'n 10 a 12 kilo maar we hebben die vissen zelf gezien en veel van die vissen waren cker hoge 30ers dus als je het mij vraagt is er meer aan de hand dan een paar dooie vissen door de paai!!! want ook als je een beetje door de bos rand loopt ruik je alleen maar dooie vis!!!

ik hoop dat het wel een paar dooie vissen zijn door de paai en dat de grote snel weer gevangen worden want ik vind het een mooi en rustig water waar ik cker vaker hoop heen terug te gaan maar ik ga natuurlijk niet terug voor schub karpers van 20 ponden dan ken ik niet zogoed thuis blijven

groet jeffrey

 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255 Volgende


Plaats zelf een reactie voor het betaalwater: BrocardInlog status: 

Niet ingelogd.Je dient ingelogd te zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord voordat je een bericht kunt plaatsen.