Betaalwater: Donaldson DamLand:

Afrika

Aantal reacties:

4

Te boeken bij:


Geplaatste reactieswie o wie   (geplaatst door: Jim | datum: 2007-11-18)

Wie o wie heeft voor mij informatie over dit water? Ben erg benieuwd. gr Jim


 
Donaldson dam - deadly   (geplaatst door: hilbert wouters | datum: 2007-10-25)

http://www.environment.co.za/topic.asp?TOPIC_ID=1399

If you have been to donaldson dam recently I would suggest you check for e-coli and heavy-metals, the mud is extremely radioactive as well.

But that goes for a lot of the dams in SA, the government there refuses to make anything public for fear of creating panic

 
Donaldson Dam   (geplaatst door: davetroost | datum: 2006-12-04)

Begin oktober ging ik op bezoek bij een oude klant van me, zo'n 350 km van Donaldson Dam. Samen met m'n vriendin zou ik er een mooie vakantie van maken. Van tevoren had ik al afgesproken dat ik moest en zou gaan vissen. Geen vissen, geen Zuid-Afrika! Klaar.

Via via kreeg ik uiteindelijk het telefoonnummer van Paul, de eigenaar van Dream Africa. Helaas komt bij het opvragen van info over vissen in Zuid-Afrika nog steeds African Gold tevoorschijn. Paul heeft African Gold overgenomen dit jaar en doet zijn best om er een goede organisatie van te maken.

Na anderhalve week te hebben geluierd en rondgereden om Zuid-Afrika beter te leren kennen, was het tijd om af te zakken naar het zuiden en te gaan vissen. Naar dit moment had ik maandenlang uitgekeken. Ineens barstte ik weer van de energie.

We werden opgehaald door Gaz en Steve, de gidsen. Aangekomen vlakbij het meer werd ik een beetje overrompeld door de omgeving. Al snel werd me duidelijk dat ik ging vissen op het gesloten terrein van een familiepark.

Donaldson bestaat uit twee meren. En voor de leden van het syndicaat en n voor de dagjesvissers. Het dagjesvissers meer wordt gevuld met de kleinere vissen die in het syndicaat water worden gevangen. En uiteraard de natuurljike aanwas. Dit meer is iets groter dan het meer waar de betalende gasten op vissen.

De betalende gast vist op een meer dat zo'n 7 ha meet. In dit meer
wonen de grote karpers van Afrika. Er zijn 7 stekken. Achter stek 4 is een rondhavel (Zuid-Afrikaans huis) gebouwd voor de visser met vriendin. Tot en met stek vier mag er gevist worden aan de rechterzijde van een eilandje. Dit is een overblijfsel van een pad. Links en rechts van dit eiland is het water een meter diep. Rechts wordt het water dieper waar het pad ooit stopte, zo'n 3,5 meter. Voor de steigers gaat van links naar rechts de diepte van < 1 meter naar 2,5 meter. Aan de overkant zit een inlaat van koud grondwater dat uit een goudmijn komt. Aan de rechterkant zit een uitlaat waardoor het water het andere meer instroomt. Rechts aan de overkant ligt een eiland dat omgeven is door kiezelstenen. Links hiervan ligt een stukje met stenen. Iets links hiervan is een steiger gebouwd. Tussen het oude pad en de kiezels loopt de diepte terug tot < 1 meter. Stekken 1,2,3 en 4 zijn gebouwd aan het diepste stuk (2 meter - 3,5 meter) van het meer. Stekken 5,6 en 7 zijn gebouwd aan het ondiepste stuk (< 1 meter - 2 meter) van het meer.

Er hangt een collage met foto's van zware vissen. Deze heb ik niet gevangen. Ik had helaas maar 3 dagen inclusief aankomst en vertek. Net als bij ons zijn de vissen gevoelig voor het weertype. Ook helaas was dat ik te mooi weer had. Gelukkig heb ik toch 6 vissen geland. Alle vissen zijn 's nachts gevangen.

De ervaring die ik heb opgedaan, heeft me doen besluiten om volgend jaar mei terug te keren. Dan ga ik vissen op Tzaneen. Dit water biedt een grotere uitdaging. Het nadeel van Donaldson is de omgeving. Voor mijn gevoel was het net te gecultiveerd en te klein. Door een misverstand dacht ik te gaan vissen op een meer van 20 ha. Maar het is me gelukt meerdere Zuid-Afrikaanse karpers te vangen!! Tel daarbij de service van Gaz, het verblijf in de rondhavel op en ik kan niet anders zeggen dat ik met een voldaan gevoel naar huis ging.

Met slappe lijn,

Dave
 
Wie???   (geplaatst door: John Weijtmans | datum: 2006-05-18)

Ik ga in december naar dit water toe. Is er al ooit iemand geweest op dit water? Zo ja graag een reactie.

mvg John

 
Vorige  1 Volgende


Plaats zelf een reactie voor het betaalwater: Donaldson DamInlog status: 

Niet ingelogd.Je dient ingelogd te zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord voordat je een bericht kunt plaatsen.