ZoekenZoek eenvoudig door de geplaatste reacties op Betaalwater.nl

Zoekwoord:

 


ZoekresultatenEr zijn 14979 resultaten gevonden voor het zoekwoord:

Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: martijn luten | datum: 29-04-2008)

kan iemand mijn vertellen hoe lang de onderlijnen moet maken en hoe zwaar lood ik moet vissen op lac de grosley

mvg martijn luten
 
Betaalwater: le valdore (geplaatst door: rob | datum: 29-04-2008)


Ik heb alles gevangen op mais en echt waar op 4 korrels aan de hair
Ik had het geprobeert met pinda en tijger noten op de zelfde stek geen piep.
Er zaten engelsen die hadden er wat ik gezien had 2 karper
Ook had ik niks gevangen op div. soorten boilies nog geen piep
Wel had ik de stek goed uitgepeilt [voerboot en dieptemeter] het is precies het diepste stuk op het stuk waar je mag vissen. Als het goed is ligt er nog een marker rechts van de stek op ongeveer 70 meter
Ik had alleen gevoerd met mais en veel hennep .
Vang ze gtroeten Rob
 
Betaalwater: Etang de la Livardiere (geplaatst door: Remco Grit | datum: 29-04-2008)

Hoi Rob!

ja ik ben van 12 t/m 19 april naar livardiere geweest (samen met mn pa). Ik heb die week gezeten op stek 8. We hebben best wel een lastige week gehad. Het weer was heel erg veranderlijk en dat heeft ons zeker parten gespeeld. We hebben echt alles gehad van hitte overdag een paar dagen tot matige nachtvorst en van zon tot regen en onweer. Wind draaide ook veels te vaak. Uiteindelijk kwamen er voor ons 11 karpers op de kant (tot 17,4 kilo voor mn pa), 10 steuren en 6 (jumbo)brasems. Bijna alle karpers kwamen van de mais, uitgevaren met de voerboot.

Groetjes,
Remco
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Duncan Smit | datum: 29-04-2008)

Donderdag op vrijdagnacht 00:00 uur om precies te zijn gingen we bepakt en al voor een week met 2 aanhangwagens en na lang wachten en voorbereiding eindelijk richting Noord Frankrijk.. In Normandie naar een meertje genaamd : Lac de Grosley.
Bijna 700 km rijden vanaf Lelystad.
De aankomst was verbluffend .. een meertje van 12ha groot midden in een vallei omringd door bomen en heuvels maar nog steeds op zo'n 180m hoogte.
Schitterend meer met een eiland tegenover onze stekken (17a, 17b, 18 en 19)
De verdeling was snel gemaakt of beter gezegd snel genomen.
Jerry en ik zaten op stek 19 die groot genoeg was om 6 hengels uit te gooien.
Marcel en Stefan namen 17a en 17b voor hun rekening een stek die recht tegenover het eiland was gepositioneerd met een blokhut ernaast.
De tenten werden al na enkele minuten nadat we de Franse eigenaar gesproken hadden (voor zover dat kon want die sprak geen woord Engels en wij geen woord Frans) neergezet.. 2 op stek 17 en 1 2-persoonstent op stek 19.
Jerry en ik besloten om voor de hoekstek te loten.. daar bedoel ik mee dat wij als beschikking hadden het hele linker gedeelte van stek 18 en 19 waar aan de linkerkant geen stekken meer lagen. En recht tegenover lag een soort dijkje dat zo'n 60 m het meer in ging waar we mooi tegenaan konden gooien.
Moeilijk uit te leggen hoe dat er uit ziet (check Fisherman Holidays)
Na het tossen had Jerry de linker kant voor zich "gewonnen" Strategisch een goed punt met overhangende bomen en dat zogenaamde dijkje.
Er werd dan ook een hengel in de linkerhoek gegooid onder een boom.. een helemaal in de hoek en een recht vooruit bijna aan de overkant van dit stukje land dat hier uitstak. Ik ook een hengel recht vooruit en een rechts schuin naar het eiland, thans dat probeerde ik .. afstand nog steeds te ver.. en een hengel op stek 18 toch maar.
Marcel en Stefan bepaalde hun eigen strategie door de meeste hengels zover mogelijk bij het eiland te krijgen.. afstand naar eiland ongeveer 125m.
Afstand nog net te groot voor ons type molens USA 4500 B.
Dan maar uitpeilen waar de andere hotspots zijn.. op het meer waren maar een paar grintplaten en die lagen helaas aan de andere kant van het meer :-(
Bleek dus grotendeels een modderpoel te zijn .. wat we ook probeerden, het aas zakte te snel weg in de modder.
Zal niet in details treden want dat duurt te lang en de meeste weten wel wat voor aanpassingen of methodes je moet maken om het aas te kunnen presenteren aan de Karper. (creatief zijn...)
Het weer viel ontzettend tegen.. wisselvallig met regen en zo nu en dan zon ... wind uit elke richting, niet echt de ideale omstandigheden om te vissen, weer was te onstabiel. Bleek ook uit de resultaten van de vangsten niet alleen van ons maar over het hele meer gezien werd er mondjesmaat gevangen..
Soms bakken met regen ... wordt het eerder kramperen in je bivvy ...blubber... afzien...je weet het wel..
Ondanks dat een leerzame week en zeker een gezellige week geweest voor ons vieren.
De tijden dat we het droog hadden hebben we een hoop lol gehad tijdens de barbeque of het shoppen in het dorp en zeker ook aan het meer..
De meeste vissen werden door Jerry gevangen, met totaal 12 Karpers een echte kampioen... ik zelf 3 Karpers en een mooie dikke Zeelt. Marcel had buiten zijn Karpers (2) ook een leuke bijvangst nl. een Steur van 120cm. en mag zich zelf ook als een ware kampioen beschouwen met de meeste gevangen brasems.. haha..
Stefan had 4 spiegels/lederkarpers weten te netten.

Niet echt om over naar huis te schrijven, toch?

De rest van de vissers deden het niet beter... sommige van hun waren daar voor de 2e keer en hadden toen meer gevangen.
Je wilt allemaal een dikke op de kant krijgen en het liefst meer en daar doe je het uit eindelijk ook voor .. natuurlijk ook voor de gezelligheid, ontspanning en genieten van de natuur. Nouja, ik heb in ieder geval genoten en ik denk dat ik ook namens de jongens spreek.
De zwaarste die is gevangen door Jerry ..natuurlijk.. woog 27 pond een mooie spiegel met een dikke buik vol met kuit.. en een van 26 pond.. Een van mijn Karpers die ik met de penhengel wist te strikken met mais woog 25 pond en mijn tweede Karper woog 24 pond gevangen op een 20mm Halibut boilie. Stefan heeft ook een paar mooie vissen gevangen een dikke 26lbs lederkarper en de rest schommelde tussen de 14 en 22 lbs. verdeeld over ons..
Omdat de vangsten tegen vielen gingen we ook met de penhengel met mais en pellets proberen onze kansen te vergroten.
Op een stek waar aardig wat takken van bomen in het water lagen koos ik mijn plek en tot 2 keer toe verspeelde ik een vis.. die ik overigens ook niet gezien heb, omdat ik de kans niet kreeg.. na mijn aanbeet sloeg ik aan en de karper? ging er als een haas van door richting die overhangende takken.. niet tegen te houden .. het enige wat ik kon doen was mijn hengel vast houden en proberen uit de buurt te blijven van die takken... helaas is dat niet gelukt ik kon deze vis niet uit die bomen houden.. Toch besloot ik het water in te gaan en heb toen Jerry’s waadbroek aangetrokken en voorzichtig het water in gelopen over de omgevallen boom.. zo probeerde ik bij de vis en in ieder geval de lijn met lood en haak te komen, maar helaas te gevaarlijk en te diep.. ik moest de lijn door knippen.
Dit moet een grote geweest zijn ( zeggen vissers altijd haha.. )
maar dat voelde ook zo want mijn 1,5 lbs penhengeltje heeft nog nooit zo krom gestaan... buiten die 17 kg schub van een paar weken daarvoor in Lelystad.
Chips!! volgende keer beter... en zo gezegd zo de volgende dag weer naar die stek maar dan beter voorbereid. Marcel zou meegaan naar dezelfde plek, en ja hoor .. beet.. een dikke voorn...haha geen Karper .. toen de 2e aanbeet .. raak!! En deze ook weer naar links naar die verdomde takken.. maar dit keer wist ik de karper dankzij Marcel uit de takken te houden dmv het stampen op de grond veranderde hij van richting !!! het werkte.. na een stevige dril ..wat kunnen die karpers vechten daaro.. had ik een mooie donker grijze lederkarper in het net.. trots liep ik naar terug naar Jerry die nog achter zijn hengels zat.

Inmiddels regent het weer lekker hard en snel even een paar foto’s schieten..
He he zei ik nog… ik had er al een paar dagen op zitten en had alleen die zeelt nog gevangen, dus was wel blij met deze vangst.
We besloten aan de rechterkant te gaan pennen in de andere hoek voorbij Marcel’s en Stefan’s stek. Ook een mooi stukje met bomen omringd, dus voorzichtigheid geboden..
Toen ik daar zat hoorde ik een pieper af gaan, toch niet die van mij he.
Besloot toch maar even te gaan kijken en ja Jerry stond met een van mijn hengels in zijn handen.
Vette run man zegt hij..Ik was inmiddels ook al op onze stek aangekomen na een kleine 200m hardlopen uitgeput en wel.. Hij lag al op de mat.. Nou joh, het is jou hengel dus jou vis zegt hij, dus ik op de foto met een 24 pond spiegel.. toch wel eventjes genieten…

Verders hebben we niets spectaculairs meegemaakt daar.. Over het algemeen gezien hebben we het toch naar ons zin gehad.. Qua eten mochten we ook niet klagen al moesten we dat wel steeds in het nagelegen dorp zelf halen, omdat die fransman geen eten in de ochtend en avond had. (tegenvaller van Fisherman Holidays) Dankzij de kookkunsten van Stefan en zijn gaspannetje en barbecue hebben we toch lekker kunnen eten.
Ik kan dit meer iedereen aanraden, omdat het in een mooi landschap ligt, lekker rustig gelegen in een vallei, alleen komt er soms een trein langs.. de ene dag meer dan de andere.
De eigenaar kwam geen een keer langs om de lijnen, haken, etc. te controleren.. toonde niet echt veel interesse in de mensen om het meer, of dat nou lag aan het gebrekkig frans dat wij spraken of hij geen engels kon..
De hotspots moet je dus goed zoeken en grintplaten liggen alleen aan de overkant van de stekken 17 t/m 19 dus achter het eiland.
Wij gaan volgend jaar beslist weer naar Frankrijk alleen denken we naar een andere bestemming omdat dat ons leuker lijkt verschillende meren te bevissen.Vissende groeten van,

Jerry, Marcel, Stefan en Duncan.

 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Duncan Smit | datum: 29-04-2008)

We zijn hier vorig jaar april geweest en de resultaten en info kan je in dit verslag lezen, hoop dat jullie er wat aan hebben...

Duncan Smit
 
Betaalwater: Villedon (geplaatst door: Diederick Barten | datum: 29-04-2008)

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn maat teruggekomen van een midweek vissen op Lac du Villedon.

Wij hebben een geslaagde trip met goede vangsten gehad. In totaal hebben wij 40 karpers geland, waarvan 4 mooie dertigers en een mooie spiegel van 45pond!

Het is een prachtig en groot water dat wordt beheerd door twee Nederlandse gasten (Maarten en John). Ikzelf denk dat het water voor een ieder geschikt is, aangezien er voor zowel de ervaren als beginnende karpervissers een uitdaging te vinden is (aantallen en gewichten).

Het water is zeker een aanrader en met Maarten en John als beheerders tref je het erg goed, want ze helpen je overal mee.

foto's volgen..

Gr. Diederick
 
Betaalwater: le valdore (geplaatst door: Dennis Houweling | datum: 29-04-2008)

Hoi Rob,

Heb je een idee hoe het komt dat je bijna alle vis op 1 hengel ving? En werd er op de andere stekken nog wat gevangen?
Wij zitten volgende week op stek 28; als je nog tips hebt over stekken of te gebruiken aas, hoor ik het graag!

Bedankt
groeten Dennis
 
Betaalwater: Etang de la Livardiere (geplaatst door: Rob Meeder | datum: 28-04-2008)

Hallo Remco,

Jij bent vorige week naar Livardiere geweest en zou daar wat over vertellen.
Ik hoor graag van je.

Groet Rob
 
Betaalwater: Domaine de la Prugne (geplaatst door: Fred Stone | datum: 28-04-2008)

Terug van weg geweest.....

Bij aankomst hadden we geluk aangezien het mooi weer was, de eerste nacht verliep zonder een aanbeet.

Het weer sloeg de dag na aankomst al om en we kregen koude wind en regen. Ondanks dat ving een maat (Erwin) van mij dan toch de eerste karper, 15,6 kg. Later die dag wist ikzelf ook eentje te vangen van precies 20 kg.....een goed begin dus !

Maandag tegen de middag stopte eindelijk de regen om deze af te wisselen met zon, in die middag wist ik nog 2 karpers te vangen van 14,5 en 16,2 kg.

Het wisselvallige weer en steeds veranderende windrichting zorgde ervoor dat er niets meer gevangen werd tot donderdags......Erwin wist er weer eentje te vangen van 16,5 kg (dacht ik) en mijn zwager Ruud verspeelde helaas zijn eerste vis (los schieter).

Vrijdag middag was het Ruud zijn beurt, de wind stond zijn richting op en het weer was lekker zonnig geworden. Ruud ving 2 mooie Karpers waarvan er 1 de 18 kg haalde en een 17,4 kg.

Tevens vind Ruud een wel zeer sterke zoetwatermossel.....hahahahaha....helaas hebben we het niet gefilmpt anders was het echt wel een lachfilm geworden.....er had iemand een vis verspeeld en het stuk lijn was incl de leadcore verstrikt geraakt in een hele grote mossel. Die mossel raakte op zijn beurt weer in de war met Ruud zijn rig hetgeen een grappig beeld gaf tijdens de dril...je zag dus af en toe een "zeer sterke" mossel boven komen (meer zoiets als in de film Jaws met de boei).

Enfin, gelukkig heeft Ruud de Karper kunnen landen waarna wij voorzichtig de vis bevrijd hebben van deze ellende. De Karper was tevens de op 1 na lichtste karper van het water, 13 kg.

Tijdens de laatste nacht wist Ruud nog een vis te vangen...geschat gewicht 1 kg.....

Deze vis was per ongeluk door een foutje v/d eigenaar in Jolly pad gekomen (kweekvijvers liggen ernaast).

In de ochtend wist Erwin ook nog een leuke vis van 18 kg te vangen hetgeen de score op 3 vissen de man bracht, niet veel maar wel een heel hoog gemiddelde kwa gewicht !

Ik denk dat ik namens het groepje (3 man) wel kan zeggen dat we een leuke week hebben gehad helaas zat het weer niet mee echter het eten was geweldig, we hadden namelijk gebruikt gemaakt van het food package en we hebben er geen moment spijt van gehad, zeker een aanrader !

Voor iedereen die een weekje wilt vissen samen met 1 of 2 vrienden is dit de aanrader....is geen groot water maar de omgeving, de vissen en de service maken alles goed !

Grtz,

Fred.
 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: marco bou | datum: 28-04-2008)

net terug uit vallee dit was de 4de keer daar voor mij

staar je niet blind op de eventuele vangsten want ze hebben dus dit jaar nieuwe vis uitgezet de gewichten schrik niet hou je vast zeker wel tussen de 1 en 5 kilo er worden wel enkele 20 ponders gevangen maar het is niet wild op de kleintjes na dan
het hele vangsten boek van dit jaar staat er dus ook vol meevoorlopig voor ons dus de laatste keer daar ,daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven

het blijft een schitterend water maar voor die gewichten hoef ik niet naar frankrijk
 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  424  425  426  427  428  429  430  431  432  433  434  435  436  437  438  439  440  441  442  443  444  445  446  447  448  449  450  451  452  453  454  455  456  457  458  459  460  461  462  463  464  465  466  467  468  469  470  471  472  473  474  475  476  477  478  479  480  481  482  483  484  485  486  487  488  489  490  491  492  493  494  495  496  497  498  499  500  501  502  503  504  505  506  507  508  509  510  511  512  513  514  515  516  517  518  519  520  521  522  523  524  525  526  527  528  529  530  531  532  533  534  535  536  537  538  539  540  541  542  543  544  545  546  547  548  549  550  551  552  553  554  555  556  557  558  559  560  561  562  563  564  565  566  567  568  569  570  571  572  573  574  575  576  577  578  579  580  581  582  583  584  585  586  587  588  589  590  591  592  593  594  595  596  597  598  599  600  601  602  603  604  605  606  607  608  609  610  611  612  613  614  615  616  617  618  619  620  621  622  623  624  625  626  627  628  629  630  631  632  633  634  635  636  637  638  639  640  641  642  643  644  645  646  647  648  649  650  651  652  653  654  655  656  657  658  659  660  661  662  663  664  665  666  667  668  669  670  671  672  673  674  675  676  677  678  679  680  681  682  683  684  685  686  687  688  689  690  691  692  693  694  695  696  697  698  699  700  701  702  703  704  705  706  707  708  709  710  711  712  713  714  715  716  717  718  719  720  721  722  723  724  725  726  727  728  729  730  731  732  733  734  735  736  737  738  739  740  741  742  743  744  745  746  747  748  749  750  751  752  753  754  755  756  757  758  759  760  761  762  763  764  765  766  767  768  769  770  771  772  773  774  775  776  777  778  779  780  781  782  783  784  785  786  787  788  789  790  791  792  793  794  795  796  797  798  799  800  801  802  803  804  805  806  807  808  809  810  811  812  813  814  815  816  817  818  819  820  821  822  823  824  825  826  827  828  829  830  831  832  833  834  835  836  837  838  839  840  841  842  843  844  845  846  847  848  849  850  851  852  853  854  855  856  857  858  859  860  861  862  863  864  865  866  867  868  869  870  871  872  873  874  875  876  877  878  879  880  881  882  883  884  885  886  887  888  889  890  891  892  893  894  895  896  897  898  899  900  901  902  903  904  905  906  907  908  909  910  911  912  913  914  915  916  917  918  919  920  921  922  923  924  925  926  927  928  929  930  931  932  933  934  935  936  937  938  939  940  941  942  943  944  945  946  947  948  949  950  951  952  953  954  955  956  957  958  959  960  961  962  963  964  965  966  967  968  969  970  971  972  973  974  975  976  977  978  979  980  981  982  983  984  985  986  987  988  989  990  991  992  993  994  995  996  997  998  999  1000  1001  1002  1003  1004  1005  1006  1007  1008  1009  1010  1011  1012  1013  1014  1015  1016  1017  1018  1019  1020  1021  1022  1023  1024  1025  1026  1027  1028  1029  1030  1031  1032  1033  1034  1035  1036  1037  1038  1039  1040  1041  1042  1043  1044  1045  1046  1047  1048  1049  1050  1051  1052  1053  1054  1055  1056  1057  1058  1059  1060  1061  1062  1063  1064  1065  1066  1067  1068  1069  1070  1071  1072  1073  1074  1075  1076  1077  1078  1079  1080  1081  1082  1083  1084  1085  1086  1087  1088  1089  1090  1091  1092  1093  1094  1095  1096  1097  1098  1099  1100  1101  1102  1103  1104  1105  1106  1107  1108  1109  1110  1111  1112  1113  1114  1115  1116  1117  1118  1119  1120  1121  1122  1123  1124  1125  1126  1127  1128  1129  1130  1131  1132  1133  1134  1135  1136  1137  1138  1139  1140  1141  1142  1143  1144  1145  1146  1147  1148  1149  1150  1151  1152  1153  1154  1155  1156  1157  1158  1159  1160  1161  1162  1163  1164  1165  1166  1167  1168  1169  1170  1171  1172  1173  1174  1175  1176  1177  1178  1179  1180  1181  1182  1183  1184  1185  1186  1187  1188  1189  1190  1191  1192  1193  1194  1195  1196  1197  1198  1199  1200  1201  1202  1203  1204  1205  1206  1207  1208  1209  1210  1211  1212  1213  1214  1215  1216  1217  1218  1219  1220  1221  1222  1223  1224  1225  1226  1227  1228  1229  1230  1231  1232  1233  1234  1235  1236  1237  1238  1239  1240  1241  1242  1243  1244  1245  1246  1247  1248  1249  1250  1251  1252  1253  1254  1255  1256  1257  1258  1259  1260  1261  1262  1263  1264  1265  1266  1267  1268  1269  1270  1271  1272  1273  1274  1275  1276  1277  1278  1279  1280  1281  1282  1283  1284  1285  1286  1287  1288  1289  1290  1291  1292  1293  1294  1295  1296  1297  1298  1299  1300  1301  1302  1303  1304  1305  1306  1307  1308  1309  1310  1311  1312  1313  1314  1315  1316  1317  1318  1319  1320  1321  1322  1323  1324  1325  1326  1327  1328  1329  1330  1331  1332  1333  1334  1335  1336  1337  1338  1339  1340  1341  1342  1343  1344  1345  1346  1347  1348  1349  1350  1351  1352  1353  1354  1355  1356  1357  1358  1359  1360  1361  1362  1363  1364  1365  1366  1367  1368  1369  1370  1371  1372  1373  1374  1375  1376  1377  1378  1379  1380  1381  1382  1383  1384  1385  1386  1387  1388  1389  1390  1391  1392  1393  1394  1395  1396  1397  1398  1399  1400  1401  1402  1403  1404  1405  1406  1407  1408  1409  1410  1411  1412  1413  1414  1415  1416  1417  1418  1419  1420  1421  1422  1423  1424  1425  1426  1427  1428  1429  1430  1431  1432  1433  1434  1435  1436  1437  1438  1439  1440  1441  1442  1443  1444  1445  1446  1447  1448  1449  1450  1451  1452  1453  1454  1455  1456  1457  1458  1459  1460  1461  1462  1463  1464  1465  1466  1467  1468  1469  1470  1471  1472  1473  1474  1475  1476  1477  1478  1479  1480  1481  1482  1483  1484  1485  1486  1487  1488  1489  1490  1491  1492  1493  1494  1495  1496  1497  1498 Volgende