ZoekenZoek eenvoudig door de geplaatste reacties op Betaalwater.nl

Zoekwoord:

 


ZoekresultatenEr zijn 14979 resultaten gevonden voor het zoekwoord:

Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: monique de ruijter | datum: 20-07-2010)

Hoi Vincent

Wat een waanzinnig begin ongelofelijk wat een DIKKE BIG GEFELICITEERD leuk om te horen dat jullie een goede sessie hebben gehad en dat het zo goed bevallen is,we hebben je met alle plezier de tips gegeven en als je dan hoort dat het een beetje geholpen heeft is het helemaal super,we hebben het graag gedaan.
Ga je nog terug naar Grosley?
We lezen dat je onze vriend Han hebt ontmoet toffe kerel he?
Hij staat voor iedereen klaar,of het nou een babbeltje is of hij moet helpen tijdens het vissen Han rijkt altijd de helpende hand een superkerel.
Misschien zien we jullie ook nog een keer op Grosley lijkt ons erg gezellig.
Mvg Monique en Robert

 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: vincent koning | datum: 19-07-2010)

afgelopen zaterdag terug gekomen van een midweekje op stek 18.
superfijne tijd gehad met een hele gemoedelijke zweer.
de week begonnen met een supervis van 23,9 kg en als toetje een 2e vis van 19,4 kg. daarna nog 4 vissen van gewichten van 20 +.
alles goed geregeld en eric en loyd hebben alles goed voor elkaar daar,
het eten, de stekken en het sanitair zag er perfect uit.
ik en mijn vriendin hebben echt genoten en zijn lekker bij gekomen van een rustig! weekje vissen.

rob en mo super bedankt voor de tips. en Han je was en super buurman.

groeten vincent

P.S. en de gene die mijn koel elementen nodig was je had het gewoon ook even kunnen vragen!
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: vincent koning | datum: 19-07-2010)

Je kan in de agenda aan de linkerkant aangeven wanneer je sessie gepland is...
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: michael vd spek | datum: 19-07-2010)

Goedenavond ,

Wij gaan september op stek 10 zitten van 07 tot 11!
Heeft men nog wat tips voor ons?
Vorig jaar hebben we op stek 7 gezeten,waar we een goede week hadden.
Nu op stek 10 wordt denk ik weer iets anders,dus alle tips welkom.

gr michael
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Edwin Zuijdwijk | datum: 19-07-2010)

Voor stek 17. Tegen het eiland aan liggen. En neem geen boilies mee die licht van kleur zijn, van de week kwamen de ratten ze met plezier opeten.
Er is wel een 20 kg vis gevangen die week op 17.

Mvg Edwin.

 
Betaalwater: Etang de la Botte (geplaatst door: menno&roos | datum: 19-07-2010)

hey elmer

je heb zeker een top week gehad!!ik teken er voor haha
ik ga er over 2weken heen,weet jij een beetje wat de besten stekken zijn? en en met wat voor aas heb je de meervallen gevangen dan?

gr menno
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Rick van Meegen | datum: 19-07-2010)

Wij vertrekke zaterdag naar stek 17 voor 3 nachten. Iemand nog tips ofzo voor deze stek ?

Mvg Rick van Meegen
 
Betaalwater: Etang de la Botte (geplaatst door: elmer koevoet | datum: 19-07-2010)

De droomweek
De heenreis verliep vlekkeloos, heerlijk 's nachts rijden. Totaal geen verkeer, geen fille's en weinig afleiding omdat alles donker is. De laatste twee uur wel 3 keer gestopt, ik was te moe en veiligheid gaat boven alles. Bij aankomst gierde de zenuwen natuurlijk door mijn lijf, het water viel niet tegen, schok wel van de afmeting, erg groot. Hoe pak je dat aan?! De temperatuur was om 10 uur 's morgens al gestegen tot boven de 30 graden. Na ons gemeld te hebben, kennisgemaakt te hebben met de vissers mochten we een stek uitkiezen. Thuis had ik veel voorbereidend werk gedaan, derhalve wist ik precies op welke stek ik wou gaan zitten in combinatie met de voorspelde windrichting en de temp. De andere vissers gingen hiermee akkoord. Al snel met de auto over een onverharde weg - de auto was wit - richting de stek. Als een gek die hengels uit de auto en optuigen, ik ging bijna onderuit, was bijna flauw gevallen inmiddels was het 35 graden en bekaf door de reis en een nacht geen slaap. Na een klein uurtje lagen de 4 hengels het water in, de eerste 40 bier werden in de freezer gezet door een fransman die wat wou bijverdienen, eind van de dag waren de eerste 20 op, wat drink je enorm veel met die hitte. Enkele uren na het ingooien was het al raak, mijn rechterhengel werd haast uit de steunen getrokken, niet veel later na een indrukwekkend gevecht had ik een prachtige 24 pond schubkarper op de kant. 'S avonds voor het eerst met de boot een hengel uitgevaren, ik had tegen een groot eiland aan een mooi grindplauteau gevonden op ongeveer 120 meter bij de stek vandaan, ik besloot om deze stek zwaar te gaan bevoeren. Die nacht bleef het rustig volgens mij, 'maar' 1 á 2 visjes. De dag erna ging het goed, na enkele uren stond Raymond 3-1 voor, echter had ik totaal geen zorgen, ik had een doordachte tactiek, uitgebalanceerd materiaal en zeer goede stekken. Raymond gooide zomaar in en schoot er wat boilies naartoe. Wat dat betreft werkte ik 20x harder voor de vis dan hem. De volgende nacht stond het al iets van 3-12, mijn voerstek begon te werken.
Die middag ben ik met Kelly boodschappen gaan doen, natuurlijk de TomTom mee want anders zou ik vast en zeker in Nice belanden… De supermarkt lag op 5 minuten afstand, dus we waren er zo. Echter kwamen we na ruim 2.5 uur pas weer terug bij het basecamp… wat was ik weer verdwaald, die maisvelden zijn overal het zelfde… brrrr, kan er nog niet over uit! Even wat pilsjes gedronken met een mooie sigaar erbij en erna ben ik een babbel gaan maken met een paar Engelse vissers, de rest van de vissers op het water hadden nog weinig gevangen. Ik had meer gevangen dan alle andere vissers bij elkaar, dat gaf wel een kick!
Mijn babbeltje werd al vrij vlot verstoord, ik begreep het direct, sprong in de auto en reed snel weer terug over het onverharde weggetje, ik zag Joost nog net een prachtige spiegelkarper van 34 pond afdrillen op mijn hengel. Wat een spektakel en wat een geweldige vis! Het was Joost zijn eerste karper in zijn leven, ik ben 10 jaar bezig geweest met karpervissen om een 30+er te vangen, verschil moet er zijn!
Met de karper in het achterhoofd schoot de dag voorbij, al snel brak de avond aan en merkte ik dat er erg veel activiteit was op mijn stek, dat baarde hoop.
De nacht brak aan en Raymond kreeg de eerste run, een geweldige meerval van een metertje. Hierna ving ik 3 prachtige karpers tussen de 28 en 35 pond, tevens mijn peroonslijke record 35 schub, 31 rijen, 33 spiegel. Erg bijzonder 3 records in enkele uren.

Raymond en ik besloten dat slapen weinig zin had, zoveel vis en de nacht was nog vroeg. We besloten maar weer wat nieuw bier te halen, dat konden we wel gebruiken na al die inspanning. Bij terugkomst snel het eerste biertje open getrokken, en verdomd… de tijd van het opdrinken was ons niet gegund, een gigantische fluiter op de hengel van Raymond. Vol spanning rende die op de hengel af. Wat een dril, ik keek mijn ogen uit. Het was mij al snel duidelijk, dit moest een gigantische meerval zijn. Ik keek verbaasd naar de dril, wat nam die meerval een lijn, 10tallen meters en enkele luttele seconde. Na een half uur -inmiddels waren Joost en Kelly ontwaakt- gaf de meerval zich over. Ik schepte de vis, gigantisch wat er in het net zat. Snel werden de weegattributen klaargemaakt, de weegklok gaf 52 oud Hollandsche ponden aan, wauw!
Later in de nacht ving ik nog drie karpers bij. Haast alles kwam tot nu toe van mijn actiestek vlakbij het eiland.
Hierna zijn we toch gaan slapen, de vermoeidheid won het van de adrenaline. Toen ik nog niet lang lag te slapen stond Raymond met paniek in zijn ogen bij mijn tent. Het was menis, de pleuris was uitgebroken. Als een gek die tent uit natuurlijk, ik keek naar de lucht en voelde de luchtdruk, het was inderdaad menis. ‘Snel’ Joost gewekt –inhoeverre dat snel gaat, wat een luie donder.- De kostbare secondes die we overhadden totdat de storm boven ons hing werden gebruikt om alles vast te zetten, extra scheerlijnen, hengels controleren, kleine spullen in de tent enz. Na een minuut of 3 zaten we midden in de storm. Indrukkwekend, en zelden zo heftig meegemaakt. Na enkele minuten besloot ik dat het veiliger was om in de auto te gaan zitten. Een behoorlijk onweersfront hing recht boven ons. 200 meter naast ons volgende een inslag, een grote vuurbal was het gevolg, indrukwekkend, oorlogen kunnen we winnen maar van de natuur nooit! Iets later nam de wind extreem toe, ik schok mij rot van de tent van Joost, ‘direct de auto uit’ riep ik! De tent klapte dubbel, en ik vreesde voor alle spullen erin. Samen met Joost de tent vast gehouden. Wat een natuurgeweld, gelukkig was het zo snel als het was gekomen weer weg.

Achteraf was de storm een godsgeschenk. De vis gaat vaak azen na een dergelijke weersomslag, zo ook nu. Inmiddels was mijn tactiek om alle hengels uit te varen, de verste lag op ongeveer 160 meter en de rest varieerde tussen de 100 en 150 meter. Kilometers werden per dag gevaren in de brandende zon. Het werd nu wel heel duidelijk dat mijn tactiek beduidend meer vis opleverde dan Raymond zijn tactiek. Eigenlijk mocht daar niet van een tactiek gesproken worden. Kan en klare onderlijnen met te grote haken, krimpkous die niet gekrompen was en een te lange onderlijn, verder bleef hij uitwerpen op het blote oog op ongeveer 50 meter. Ik viste natuurlijk een heel groot gebied van het water af en had een uitgebalanceerde voerstrategie, gecrunchte boilies, 14 mm boilies, hennep, mais en vispellets werden ingezet.

Gedurende de dag bleef ik goed vangen. Aan het eind van de dag een gigantische run op mijn hengel. Vol verwachting en met nog veel meer adrenaline rukte in de hengel uit de rotpod. Wat ik voelde, voelde als nooit te voren. Ik dacht even met een achtergebleven onderzeer van Hitler te maken te hebben.. De eerste 10 minuten kon ik werkelijk niets inbrengen, de vis nam lijn en bleef maar lijn nemen, misschien wel 150 meter. Na een minuut of 20 grote kolken op een meter of 75 een grote witte lange gloed werd zichtbaar. Ik schreeuwde direct ‘het is de albino meerval!!!’ Dit is erg bijzonder, een zeer zeldzame vis waarvan er maar een zwemt op Etang de la Botte welke zelden wordt gevangen. Een kwartiertje later was het mogelijk voor Raymond om de vis te scheppen. Een groot gejuich was er bij mij. Eindelijk een grote meerval, waar ik als klein kind zovaak van droomde na het zien van mooie sessies op de Ebro in Spanje bij VisTV. Het was me gelukt om deze droom te verwezenlijken! Bij het wegen woog de meerval precies 50 pond, ik heb de magische grens bereikt! Mijn week was nu al meer dan geslaagd. Dit was het eigenlijk de tweede dag al waarop ik een 26 pond spiegelkarper ving met de bekende franse buik. Dit was mijn target voor de week. De nacht die aanbrak was wederom bijzonder ik ving een 40 pond schubkarper. Wederom een aanscherping van mijn record en natuurlijk een magische grens voor de karpervissers. Wederom een zeer grote droom welke ik heb verwezenlijkt en dat alles gedurende zo’n klein tijdsbestek.
Dezelfde nacht waren Raymond en Kelly lichtelijk in paniek, op een meter of 20 afstand zwom een groot wild zwijn, ze stelde voor om in de auto te gaan zitten. Ik had de grootste lol, ik had natuurlijk totaal geen angst, als ik zo’n meerval kon vangen zou ik dat zwijn zo een zwiep naar de Zuidzee geven.. een uur later hoorde ik Raymond weer roepen ‘El… kom naar me tent er zit een rat’ dat klusje mocht hij alleen oplossen, ik ben tenslotte niet de rattenvanger van Hamelen en heb er al genoeg achterna gezeten die week.
Inmiddels was het woensdag, op de wereldradio hoorde we dat er wederom een zware storm op komst was. Kelly en Raymond besloten om een dag eerder te vertrekken, de storm had veel indruk gemaakt, het was ook heftig! Ze kijken terug op een zeer geslaagde week met heel veel bijzondere momenten. Raymond heeft de week afgesloten met 3 meervallen waarvan 1 topper van 52 pond en 3 karpers waarvan de zwaarste 24 pond woog. Nog snel even een groepsfoto gemaakt en ze uitgezwaaid.
Niet veel later brak de tweede storm aan. Wederom erg heftig, echter duurde deze storm anderhalf uur maar was toch een stuk minder krachtig. De dag erna zijn net als gedurende de vorige storm veel bomen omgewaaid.
Het was jammer dat ze weggingen, maar voor het vissen hield het in dat ik 100% van de stek kon gaan bevissen. Zo gezegd zo gedaan, de boot in met de pijldobber en de prikstok en opzoek naar taluutjes en grindplateaus.
Inmiddels bedacht ik mij dat de versterkers voor de piepers leeg waren, dit bracht een probleem met zich mee. Het zwijn Joost is niet wakker te krijgen met geschreeuw, dat zou natuurlijk probleem opleveren gedurende een run. Het was de verjaardag van opa dus alle winkels waren gesloten, nieuwe batterijen halen zat er niet in. Ik besloot dat Joost moest gaan slapen met een touw om zijn been geknoopt, het andere uiteinde lag tussen mijn hengels in. Bij een run zou ik dan een paar keer een goede ruk geven en zou meneer wel ontwaken.. Zo gezegd zo gedaan, om een uur of 1 was het moment daar om bijna zijn been te amputeren, achteraf had ik dit eerder moeten doen.. Niet veel later gingen twee piepers tegelijk af, een mooie ervaring beide broers druk in gevecht. Al snel boden zich twee mooie lederkarpers zich aan. Joost zijn karper woog 24 pond, die van mij precies 30. Verschil moet er zijn!
De rest van de week bleven we goed vis vangen.

Vrijdag namiddag besloten we dat het tijd was om te vertrekken, er diende zich wederom erg slecht weer aan. Alles drijfnat inpakken, uitpakken en een vieze natte auto zat ik niet op te wachten. De terugreis verliep moeizaak, het slaapgebrek was duidelijk merkbaar, om de 70 km heb ik een half uur gepauzeerd. Uiteindelijk kwamen met precies om 5:30 aan en binnen een minuut sliep ik. 13:00 werd ik pas weer wakker.

Ik kijk terug op een droomweek, alles was geweldig, geen seconde heb ik mij verveeld. Ik heb meer dan 60 vissen gevangen en heb meer dan het dubbele gevangen als alle overige vissers bij elkaar. Bij het wegrijden stonden de tranen in mijn ogen. Het was een grote droom! Ik kom terug..

Het materiaal
Ik heb gekozen om te vissen met vier hengels, tevens het maximum aantal hengels waarmee gevist mocht worden op Etang de la Botte. Vier keer de Carps Cabin Fox Delight 2.75. Het was de tweede keer vissen met deze hengels, in het begin erg onwennig. Gelukkig was ik snel gewend aan de nieuwe stokken en beschikte ze over een erg mooie Aktie en erg sterkte werpkwaliteiten. De molens voor deze week waren twee keer de Daiwa Emblem Pro 5500 en twee keer de Daiwa Emcast pro 5500. Beide perfecte molens al geeft de Emblem pro meer vertrouwen maar heeft de Ecast pro een fijnere en in mijn ogen een betere slip.
Ik heb gekozen om twee hengels op een rodpod te vissen en twee hengels op buzzebars, zo was het drillen een stuk eenvoudiger en zat je een stuk minder snel in de problemen met vissen die door je lijn heen zwommen. De draadloze sounderbox op dit water is eigenlijk een must. Je kan dan rustig is verderop een babbeltje maken en gaan douchen, iets wat met zoveel vissen noodzakelijk is.

Gedurende de week heb ik drie type onderlijnen gebruik namelijk de combi van PB Jellywire, Korda 6 Longshank X en een klein stukje kneedlood. Hiernaast heb ik ook een combi gebruikt met fluor. Hierin heb ik geen verschil gemerkt. Ik had het idee dat de D-rig minder goed liep en heb hier dan ook uitsluitend een dag mee gevist. Het gebruik van sliders leverde een stuk meer aanbeten op, echter verspeelde je ook veel meer vis door de wierbedden. Hierdoor ben ik toch gestopt met het gebruik van sliders, op een gegeven moment ving ik 1 op 2, verspelen was er dagelijks het geval. Gedurende de week schat ik in dat ik 40 runs niet verzilverd heb. Iets waar ik enorm van baal en wat mij zorgen baard. Het vissen op die lange afstanden en het vissen door grote wierbedden heen is relatief nieuw voor mij. Wel wil ik precies uitzoeken wat ik fout heb gedaan, echter is het verspelen van vis op wierbedden ook logisch, zeker in combinatie met het weerhaakloze vissen.

Het aas
Voor de week vissen heb ik gekozen om uitsluitend met één merk te vissen. Namelijk Watersense. De eigenaar van Watersense heeft veel ervaring opgedaan in de voedingsindustrie, en heeft daaruit de stap gemaakt naar het maken van boilies. Gezien de achtergrond beschikt de eigenaar over gigantisch veel kennis en ervaring. De kennis van voedingsmiddelen zie je terug in de kwaliteit van de boilies. Mijn ervaring gedurende de laatste jaren met Watersense zijn uitsluitend positief. Ik ben iemand die graag wat nieuws probeert dus ik heb vaak andere merken gevist naast Watersense maar het gevoel ontstond dat Watersense beter tot uiting kwam op mijn manier van vissen.
Gedurende de week heb ik gevist met The Krill en met Hellibut. Het bleek dat de vis de voorkeur gaf op The Krill. Er is maar één vis gevangen op Hellibut. Later in de week ben ik ook volledig overgestapt op The Krill. Hierdoor is het ook niet helemaal mogelijk om een goed vergelijk te maken natuurlijk. De grootste karper – 40 pond schub – kwam van een tijgernoot.

Ik heb relatief weinig met popup’s gevist, iets wat ik Nederland juist erg veel doe. Het bleek al snel dat dit minder goed liep, al kon ik over de vangsten op de snowman absoluut niet klagen. Ik heb veel gebruik gemaakt van het vissen met boilies in combinatie met Glow in the dark en fluor pop-up mais. Dit bleek erg goed te werken, vooral overdag deed the fluor geel het erg goed. Qua boilies heb ik ook veel gebruik gemaakt van 14 mm in combinatie met een plastic maisje. Voor mijn gevoel deed de 14mm het iets beter dan de 22mm, wieweet was dit enkel het gevoel, ik was al snel de tel vergeten en mijn voornemen om alles precies bij te houden in het vooraf opgestelde logboek is niet uitgekomen.

Naast de boilies heb ik geregeld met tijgernoten gevist, dit ging ook erg goed, minder aanbeten maar grotere vis. Ook de combinatie van een tijgernoot met een 14mm boilie en tot slot een plastic maisje deden het erg goed. Het vissen met pallets heeft niets opgeleverd, echter moest je ook om de vier uur je aas vervangen wat de stek natuurlijk verstoorde en waardoor ik er uitsluitend overdag mee heb gevist.

In tegenstelling tot de berichten die ik heb gekregen heb ik er voor gekozen om ook een grote voerstek aan te leggen. Vanaf deze stek heb ik erg goed gevangen. Ik had van de andere vissers die week begrepen dat ze vooral instant gingen voeren. Hierdoor was mijn tactiek om ook echt een grote voerstek aan te leggen om juist vis te trekken die terug zou komen waardoor ik een voordeel kon behalen tegenover de overige vissers.
Het voer op de stek was een combinatie van diverse mm hallibut pellets, mais, hennep, gecrunchte boilies, 14 mm boilies en tijgernoten waarvan de helft gekruched was. Van alles ongeveer een zelfde deel. Als de vis op de stek zat werd er per keer ongeveer een kleine halve kilo verspreid bijgevoerd. Dit bleek voor deze week de juiste taktiek.

De tactiek
Mijn tactiek was eenvoudig maar wel onderscheidend. Verspreid voeren, vis op de stek betekende goed bijvoeren. Ik heb zo verspreid mogelijk gevist, één hengel heeft gedurende de gehele week tegen het eiland gelegen op 170 meter. De rest lag tussen de 90 en 150 meter. Hierdoor heb ik een zo groot mogelijk deel van het water kunnen bevissen. Toen Raymond vertrokken was heb ik op ongeveer 100 meter een mooi grindplauteau gevonden met daarachter een flink wierbed. De stek wekte vanaf de eerste minuut vertrouwen en al snel begon de stek te lopen. Jammer dat Raymond geen boot wou gebruik waardoor deze stek buiten zijn bereik was. Deze stek was de laatste twee dagen de best lopende stek.


Facts
Maximaal 37.5 graden, minimaal 19 graden
Twee keer heftige storm, een keer flinke regen
+- 60 vissen en 100 runs
Alle andere vissers bij elkaar 24 vissen
+- 2500 meter per dag gevaren, ik voel het nu nog!
PR Schub 40 pond
PR Albino meerval 50 pond
PR spiegel 37 pond
PR Leder 38 pond
Ringslang, zwemmend zwijn, ontelbaar aantal ratten en een ree gezien
5 KG mais, 5 KG tijgernoten, 10 KG hennep, 10 KG Hellibut boilies, 5 KG pellets en 25 KG the krill gevoerd
1400 KM gereden
Een week met veel te weinig slaap
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Dennis Boekee | datum: 19-07-2010)

bedankt voor de tips

succes verder met je hobby

gr dennis
 
Betaalwater: Lac Grosley (geplaatst door: Edwin Zuijdwijk | datum: 18-07-2010)

Voertechniek: Eigenlijk beide. Zowel compact met voerboot, dit werkte bij me broer, hij gebruikte alleen maar boilies. Fluorcarbon onderlijn 12 cm met WideGape haak 4, de hair erg kort houden, zorg dat boilie NIET in de bocht van de haak zit, maar aan de steel zit. Zijn slimme vissen daar, ze raken gemakkelijk de haak kwijt uit de bek.

Ik ben zelf voor verspreid voeren op een plek van ongeveer 3 vierkante mtr, dit werkte bij mij goed, ik gebruikte een mix van hennep, Mainline Activ-8 respronse pellets en 15 en 20 mm freezerboillies.

Op stek 7 zijn toen wij er waren 48 karpers geland. Wellis waar geen grote, maar is wel gevangen, op 10 vanaf het eiland, en in het midden tussen eiland en oever ligt een groot plataeu, daar zijn ze allemaal gevangen.

Mvg edwin.


 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  424  425  426  427  428  429  430  431  432  433  434  435  436  437  438  439  440  441  442  443  444  445  446  447  448  449  450  451  452  453  454  455  456  457  458  459  460  461  462  463  464  465  466  467  468  469  470  471  472  473  474  475  476  477  478  479  480  481  482  483  484  485  486  487  488  489  490  491  492  493  494  495  496  497  498  499  500  501  502  503  504  505  506  507  508  509  510  511  512  513  514  515  516  517  518  519  520  521  522  523  524  525  526  527  528  529  530  531  532  533  534  535  536  537  538  539  540  541  542  543  544  545  546  547  548  549  550  551  552  553  554  555  556  557  558  559  560  561  562  563  564  565  566  567  568  569  570  571  572  573  574  575  576  577  578  579  580  581  582  583  584  585  586  587  588  589  590  591  592  593  594  595  596  597  598  599  600  601  602  603  604  605  606  607  608  609  610  611  612  613  614  615  616  617  618  619  620  621  622  623  624  625  626  627  628  629  630  631  632  633  634  635  636  637  638  639  640  641  642  643  644  645  646  647  648  649  650  651  652  653  654  655  656  657  658  659  660  661  662  663  664  665  666  667  668  669  670  671  672  673  674  675  676  677  678  679  680  681  682  683  684  685  686  687  688  689  690  691  692  693  694  695  696  697  698  699  700  701  702  703  704  705  706  707  708  709  710  711  712  713  714  715  716  717  718  719  720  721  722  723  724  725  726  727  728  729  730  731  732  733  734  735  736  737  738  739  740  741  742  743  744  745  746  747  748  749  750  751  752  753  754  755  756  757  758  759  760  761  762  763  764  765  766  767  768  769  770  771  772  773  774  775  776  777  778  779  780  781  782  783  784  785  786  787  788  789  790  791  792  793  794  795  796  797  798  799  800  801  802  803  804  805  806  807  808  809  810  811  812  813  814  815  816  817  818  819  820  821  822  823  824  825  826  827  828  829  830  831  832  833  834  835  836  837  838  839  840  841  842  843  844  845  846  847  848  849  850  851  852  853  854  855  856  857  858  859  860  861  862  863  864  865  866  867  868  869  870  871  872  873  874  875  876  877  878  879  880  881  882  883  884  885  886  887  888  889  890  891  892  893  894  895  896  897  898  899  900  901  902  903  904  905  906  907  908  909  910  911  912  913  914  915  916  917  918  919  920  921  922  923  924  925  926  927  928  929  930  931  932  933  934  935  936  937  938  939  940  941  942  943  944  945  946  947  948  949  950  951  952  953  954  955  956  957  958  959  960  961  962  963  964  965  966  967  968  969  970  971  972  973  974  975  976  977  978  979  980  981  982  983  984  985  986  987  988  989  990  991  992  993  994  995  996  997  998  999  1000  1001  1002  1003  1004  1005  1006  1007  1008  1009  1010  1011  1012  1013  1014  1015  1016  1017  1018  1019  1020  1021  1022  1023  1024  1025  1026  1027  1028  1029  1030  1031  1032  1033  1034  1035  1036  1037  1038  1039  1040  1041  1042  1043  1044  1045  1046  1047  1048  1049  1050  1051  1052  1053  1054  1055  1056  1057  1058  1059  1060  1061  1062  1063  1064  1065  1066  1067  1068  1069  1070  1071  1072  1073  1074  1075  1076  1077  1078  1079  1080  1081  1082  1083  1084  1085  1086  1087  1088  1089  1090  1091  1092  1093  1094  1095  1096  1097  1098  1099  1100  1101  1102  1103  1104  1105  1106  1107  1108  1109  1110  1111  1112  1113  1114  1115  1116  1117  1118  1119  1120  1121  1122  1123  1124  1125  1126  1127  1128  1129  1130  1131  1132  1133  1134  1135  1136  1137  1138  1139  1140  1141  1142  1143  1144  1145  1146  1147  1148  1149  1150  1151  1152  1153  1154  1155  1156  1157  1158  1159  1160  1161  1162  1163  1164  1165  1166  1167  1168  1169  1170  1171  1172  1173  1174  1175  1176  1177  1178  1179  1180  1181  1182  1183  1184  1185  1186  1187  1188  1189  1190  1191  1192  1193  1194  1195  1196  1197  1198  1199  1200  1201  1202  1203  1204  1205  1206  1207  1208  1209  1210  1211  1212  1213  1214  1215  1216  1217  1218  1219  1220  1221  1222  1223  1224  1225  1226  1227  1228  1229  1230  1231  1232  1233  1234  1235  1236  1237  1238  1239  1240  1241  1242  1243  1244  1245  1246  1247  1248  1249  1250  1251  1252  1253  1254  1255  1256  1257  1258  1259  1260  1261  1262  1263  1264  1265  1266  1267  1268  1269  1270  1271  1272  1273  1274  1275  1276  1277  1278  1279  1280  1281  1282  1283  1284  1285  1286  1287  1288  1289  1290  1291  1292  1293  1294  1295  1296  1297  1298  1299  1300  1301  1302  1303  1304  1305  1306  1307  1308  1309  1310  1311  1312  1313  1314  1315  1316  1317  1318  1319  1320  1321  1322  1323  1324  1325  1326  1327  1328  1329  1330  1331  1332  1333  1334  1335  1336  1337  1338  1339  1340  1341  1342  1343  1344  1345  1346  1347  1348  1349  1350  1351  1352  1353  1354  1355  1356  1357  1358  1359  1360  1361  1362  1363  1364  1365  1366  1367  1368  1369  1370  1371  1372  1373  1374  1375  1376  1377  1378  1379  1380  1381  1382  1383  1384  1385  1386  1387  1388  1389  1390  1391  1392  1393  1394  1395  1396  1397  1398  1399  1400  1401  1402  1403  1404  1405  1406  1407  1408  1409  1410  1411  1412  1413  1414  1415  1416  1417  1418  1419  1420  1421  1422  1423  1424  1425  1426  1427  1428  1429  1430  1431  1432  1433  1434  1435  1436  1437  1438  1439  1440  1441  1442  1443  1444  1445  1446  1447  1448  1449  1450  1451  1452  1453  1454  1455  1456  1457  1458  1459  1460  1461  1462  1463  1464  1465  1466  1467  1468  1469  1470  1471  1472  1473  1474  1475  1476  1477  1478  1479  1480  1481  1482  1483  1484  1485  1486  1487  1488  1489  1490  1491  1492  1493  1494  1495  1496  1497  1498 Volgende