ZoekenZoek eenvoudig door de geplaatste reacties op Betaalwater.nl

Zoekwoord:

 


ZoekresultatenEr zijn 14979 resultaten gevonden voor het zoekwoord:

Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: eric | datum: 09-01-2009)

daar ben ik het wel mee eens hoor :-)

maar op domain is de bodem nou niet zo spectaculair dat dat nodig is


maar goed je kan het proberen en als je daarna je kaart doorverkoopt :-)
als je niet meer gaat dat kan ook he

mijn persoonlijke mening is dat het meer iets is voor op de grotere open wateren waar niet zoveel van bekend is en niet zozeer voor de zo uitgemolken betaalwateren waar het meeste toch al wel van bekend is

maar wat je zegt ieder zijn mening :-)
 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: jurgen lievens | datum: 09-01-2009)

ja, maar op die kaart van hun zie je geen plateaus, kuilen ed., op die stekdieptekaarten wel.
Als je weet hoeveel opmeetwerk, tekenwerk er in zo'n kaart kruipt dan vind ik het bedrag goedkoop.
die 3D beelden hoef je niet bij te kopen he.

Maar natuurlijk heeft ieder zijn mening die gerespecteerd wordt.

groeten. Jurgen
 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: eric | datum: 09-01-2009)

klopt ja 25 euro per kaart en als je er nog eens 4 3d kaartjes bij wil komt er nog eens 20 euro bij is toch wel veel geld (vind ik)

kaart van hunzelf klopt aardig stok of fishfinder mee en gaat ook goed !!
 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: jurgen lievens | datum: 09-01-2009)

Er kunnen stekdieptekaarten gekocht worden van alle wateren in het fishermangamma.
Je kan even kijkje nemen op hun site.

mvg Lievens Jurgen
 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: mullie | datum: 08-01-2009)

Je moet de platen zoeken met een stok van ongeveer 2 meter!En op de platen liggen een besten partij steentjes dus dat voel je vanzelf.
Ik wens je veel suc6.
Ik heb wel wat info over stek 7 en 8.

Gr martijn
 
Betaalwater: Castle Lakes (geplaatst door: Raymon Voskuilen | datum: 08-01-2009)

Ben blij dat ze deze stap eindelijk genomen hebben. Het idee was er al jaren, maar werd telkens uitgesteld. Heb er zelf verschillende sessie's gedaan waarvan de laatste echte alles overtrof! Had na 4dagen al meer dan 80karpers waarvan zeker 70stuks tussen de 8 en 15pond waren. Een ander probleem vind ik de poisson chat (dwergmeerval) Werd er echt gek van! Een enkeling is niet erg, maar als de helft van je aanbeten komt door die groene duivels, word je daar niet echt vrolijk van! Verder is dit echt een topwater wat nu door de afnetting alleen maar beter geworden moet zijn!

Hans weet jij toevallig of ze bij de afnetting veel dwergmeerval gevangen en verwijderd hebben? Vind je foto's, filmpjes en verhalen altijd erg leuk! Ga hier vooral mee door!

Gr Raymon
 
Betaalwater: Castle Lakes (geplaatst door: Hans ter Haar | datum: 08-01-2009)

Na een weekje hard werken breekt het weekend weer aan, waarin de voorbereidingen worden getroffen voor een nieuw karper spektakel in midden Frankrijk. Heel even word ik door het zachte weer en het zonnetje verleid om even te gaan snoeken, maar de gedachten aan wat komen gaat stilt deze honger snel.
Het is maandag 07.00 uur in de ochtend als de wekker gaat. De laatste spullen worden ingeladen en als even later Jasper arriveert, wordt op advies van ijzeren Ria de koers naar zuid Frankrijk gevonden. De reis wordt even onderbroken door een vette file in Parijs, maar uiteindelijk zijn we rond 18:30 op de bestemming aangekomen.
Er is op dat moment niemand ter plekke en we besluiten dan ook om even naar het water te lopen.

Van de bijna 30ha is nog slechts 10% over en wat rest is een strand van zand en blubber. We zijn net gezamenlijk bezig om het waterpeil iets op te krikken als we het, ons wel bekende, geluid van de trike van Ron aan horen komen. Die schrikt zich een ongeluk als we hem roepen om te voorkomen dat hij ons voorbij stiert. Het ontvangst is hartelijk en hij nodigt ons uit om naar zijn huis te gaan. Daar nemen we de sleutel van de motorhome in ontvangst, waarna we onze spullen uitpakken en even bijkomen van de reis.
Rond 20.00 uur zitten we bij Ron en Janet in de keuken met een man of 10, 12 en genieten we van de rijst met hachee en alle visverhalen die de ronde doen. Het doet een beetje denken aan zo’n louche café uit de middeleeuwen. De wijn, pasties en whisky vloeien rijkelijk…. Jasper en ik houden het wijselijk bij water en thee. Een paar uur later liggen we in bed en zijn snel naar andere oorden vertrokken.
07.00 uur rise and shine scumbags, na wat koffie en cornflakes vetrekken wij richting het grote meer….. nou ja groot…. Er brand al een kampvuur en we lopen even rond om te kijken of we wat hotspots kunnen fotograferen voor het komend seizoen. Het leuke is dat de boot op stek 9, nog net zo staat als ik hem in oktober heb achter gelaten,
dus dat levert zowel van deze, alsook van stek 19 mooie foto’s op. We bekijken stek 10 en 11 en ik opper het idee om even om te lopen en stek 12 en 13 te fotograferen. Maar bij de 3e stap zak ik in 1 keer tot mijn lies in de blubber en heb Jasper nodig om me eruit te halen. Dit kan ik maar beter uit mijn hoofd laten.

Als we terug lopen hebben zich een man of 25 bij het kampvuur verzameld en kan het werk begin-nen.
Wij (Jasper, 2 Fransen en ik) hebben de twijfelachtige eer om het net vanaf stek 7 naar stek 16 uit te lopen, want tot daar is het water gezakt. Eerst wordt het net in een bootje gevouwen en dan beginnen we met 4 man aan de uitrol. Maar na een kleine 20 meter zakken we tot aan onze liezen in de blubber en is iedere stap een echte krachttoer. Jasper probeert ons nog via een roeiboot te ontzetten, maar na 10min werk vergt de drank van gister zijn 1e tol en de 1e Fransman geeft er de brui aan en gaat bij Jasper in de boot liggen. Jasper roei voor wat ie waard is maar op 25 cm water en een meter blubber is er geen eer te behalen. De verdeling was ook goed….. 21 man op het makkelijke deel en 4 man tot aan hun nek in de bagger, afijn. Uiteindelijk halen we de overkant en op de terugweg moet Jasper voor de 2e keer de Fransman redden, die bijna troosteloos kopje onder ging in de bagger.
Na een stevige lunch die zeer goed verzorgd werd door Janet (helaas wel weer met de nodige sterke drank) wordt het 1500 meter lange net d.m.v. tyreps gesloten en kan het oogsten beginnen.

Het gaat nog wel een paar keer fout waardoor er toch nog wat vis weet te ontsnappen, en tijdens de laatste poging om het de tractor het net binnen te slepen kunnen we zelfs zien dat er een enorme kudde karpers zich uit de vinnen maakt, maar goed er blijft (blijkt achteraf) genoeg over. In de laatste fase is er een stuk van 50 bij 50 meter over en we kunnen zien dat de vis opgesta-peld ligt te wachten op wat komen gaat.

Bruce wil eigenlijk alle grote vis gewogen en genoteerd hebben voordat ze terug gezet gaan worden. Maar nadat Ron met de nodige “Fucking”s en Simon op een iets rustigere manier Bruce aan het verstand hebben gepeuterd dat de afnetting dan ongeveer 3 weken gaat duren, wordt dat plan overboord gegooid. We doen het als volgt; we drijven de vis naar de achterkant, doen een greep in de schatkist, tillen de vis op, schatten zelf in of vragen elkaar wat het is, roepen twenty, thirty, fourty of fifty en kiepen de vis dan over het net.

Alles wat kleiner is wordt in bakken gestopt en afgevoerd. Het is 4 uur lang (zoals een collega dat pleegt te zeggen) rossen, rammen,beuken, als er ongeveer 300 vissen op deze manier zijn afgemeld. Ik heb vele 20ers en 30ers in mijn handen gehad en heb zeker 3 keer een echte bak over het net gezet. Ik heb zeker bij 2 collega’s een schup en een spiegel gezien, zoals ik ze nog nooit eerder heb gezien, waarbij Simon het commentaar “definitely fifty” aan toevoegde. Met 15 man in het water ging het er zo ruig aan toe dat ik na 2 a 3 video en /of fotografeer pogingen mijn vege lijf en het materiaal in veiligheid moest brengen, om niet voor de laatste keer mijn eigen kopje onder per video of foto vast te leggen. Rond een uur of half zes is het donker, is het klaar en taaien we af.

We nemen een welverdiende douche en gaan ons even ontspannen voor we weer aan het diner verschijnen.
Als we om half acht aankloppen bij Ron is er niemand thuis, even denken we dat ze ons vergeten zijn, maar dan blijkt dat ze, op advies van Simon, in het donker nog even zijn doorgegaan. Het gevaar was dat de hoeveelheid karper in de stress de overige vis zou pletten, en daar zaten toch ook nog andere mooie vissen tussen als blackbass, snoeken., snoekbaars enz. Opnieuw werden er 180 vissen afgemeld met opnieuw 30ers 40ers en een enkele 50er ertussen. Even later rijden we 5 minuten om bij een grote schuur aan te landen, waar we vervolgens een versgebakken diner voorgeschoteld krijgen, dat daarbij opnieuw de sterke drank rijkelijk vloeit mag duidelijk zijn.
Ritchie (aka the animal) presteerde het smiddags al om een enkel stokbrood van een meter gewoon open te snijden, daar een kilo ham op te gooien, om het vervolgens op zijn dooie gemakkie zittend op een boomstronk naar binnen te vrotten. Hij maakt zich nu onsterfelijk (bij de rest van het Engelse publiek althans) door minimaal, net als de avond daarvoor, ˝ liter whisky, ˝ liter paties en 2 flessen rode wijn tijdens het diner naar binnen te gieten. Maar ondanks dat en ondanks het feit dat hij met zijn waadpak een paar liter 3oC koud water had opgeschept en blauw van de kou klappertandend heen en weer liep te stieren. Moest Ron hem zowat de douche in slaan, omdat ie anders tot 12 uur snachts in zijn eentje door zou blijven buffelen. Maar toen Jasper en ik rond een uur of 11 aftaaiden, had ie wel wat moeite om de schuifpuitjes open te houden. Yeah look at all these beautiful people over here…. Just like Woodstock.
De volgende morgen was het wel weer even slikken om de natte, naar vis stinkende troep weer aan je warme lijf te moeten trekken. Het net werd verder ingekort en het feest kon weer begin-nen. Ondanks het feit dat er nog tientallen vissen na een korte vlucht aan de andere kant van het net belanden, was de hoofdtoon vandaag toch karper onder de 10k en overige. Zeker 25 grote meervallen, vele grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen werden in veiligheid gebracht. Jasper toonde vol trots een met de hand gevangen witte snoek van zeker 125cm, maar de hoofdmoot was karper. Met bakken tegelijk werden ze afgevoerd, naar de grotere bakken, vanuit die bakken werden ze in een sjofel geschept en met deze sjofel afgevoerd naar de kweekputten die Ron achterin zijn tuin had gegraven.
Rond een uur of 1 is het voor ons weer tijd om huiswaarts te keren. We nemen afscheid, douchen, pakken onze spullen in en maken nog een laatste foto. IJzeren Ria wordt weer aan het werk gezet en de aftocht wordt ingezet. De top 1000 staat op vol volume en tijdens onze gezamen-lijke meezing activiteiten merk ik fijntjes op dat Nederland blij mag zijn dat we karpervissers zijn gewor-den in plaats van zangers, G-zus.
Rond half 10 rijden we de straat in, pakken de spullen uit, drinken thee en bekijken even snel de video beelden.
Het is weer een mooi avontuur waar we over mee kunnen praten.

Ik heb 2 of 3 50ers
20-25 40ers
Rond de 100 30ers
En 400 20+ ers,

Verder is er bijna 10.000k kleine vis <10k afgehaald,

Video en foto materiaal:

http://www.youtube.com/watch?v=4rSt0GPk_RA

Jasper bedankt voor je prettige gezelschap,

ennuh……. Feb 2009 Woodslake here we come.

 
Betaalwater: Etang de La Poiteviniere (geplaatst door: Kris Groenen | datum: 08-01-2009)

Hallo,

Ik ga dit jaar met 2 vrienden een week vissen op het schiereiland (stek25, 26 & 27). Heeft er iemand informatie over deze stekken? Ook foto's zijn zeer welkom... Je kan me ook mailen: kris.joke@telenet.be

Groetjes
 
Betaalwater: Marcusans (geplaatst door: Frank De Caluwe | datum: 07-01-2009)

Hallo

Ik ga dit jaar ook eens een sessie plannen op dit water. Alle info hier omtrent is van harte welkom. Ik ga waarschijnlijk in de periode van 13 april tot en met 17 april. Graag zou ik weten welke stekken het beste zijn in die periode. Je laat me maar iets weten

Tight Lines Frank

 
Betaalwater: Domaine de la Vallee (geplaatst door: marco bou | datum: 07-01-2009)

dave ik heb je al gemailt :-)

 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  424  425  426  427  428  429  430  431  432  433  434  435  436  437  438  439  440  441  442  443  444  445  446  447  448  449  450  451  452  453  454  455  456  457  458  459  460  461  462  463  464  465  466  467  468  469  470  471  472  473  474  475  476  477  478  479  480  481  482  483  484  485  486  487  488  489  490  491  492  493  494  495  496  497  498  499  500  501  502  503  504  505  506  507  508  509  510  511  512  513  514  515  516  517  518  519  520  521  522  523  524  525  526  527  528  529  530  531  532  533  534  535  536  537  538  539  540  541  542  543  544  545  546  547  548  549  550  551  552  553  554  555  556  557  558  559  560  561  562  563  564  565  566  567  568  569  570  571  572  573  574  575  576  577  578  579  580  581  582  583  584  585  586  587  588  589  590  591  592  593  594  595  596  597  598  599  600  601  602  603  604  605  606  607  608  609  610  611  612  613  614  615  616  617  618  619  620  621  622  623  624  625  626  627  628  629  630  631  632  633  634  635  636  637  638  639  640  641  642  643  644  645  646  647  648  649  650  651  652  653  654  655  656  657  658  659  660  661  662  663  664  665  666  667  668  669  670  671  672  673  674  675  676  677  678  679  680  681  682  683  684  685  686  687  688  689  690  691  692  693  694  695  696  697  698  699  700  701  702  703  704  705  706  707  708  709  710  711  712  713  714  715  716  717  718  719  720  721  722  723  724  725  726  727  728  729  730  731  732  733  734  735  736  737  738  739  740  741  742  743  744  745  746  747  748  749  750  751  752  753  754  755  756  757  758  759  760  761  762  763  764  765  766  767  768  769  770  771  772  773  774  775  776  777  778  779  780  781  782  783  784  785  786  787  788  789  790  791  792  793  794  795  796  797  798  799  800  801  802  803  804  805  806  807  808  809  810  811  812  813  814  815  816  817  818  819  820  821  822  823  824  825  826  827  828  829  830  831  832  833  834  835  836  837  838  839  840  841  842  843  844  845  846  847  848  849  850  851  852  853  854  855  856  857  858  859  860  861  862  863  864  865  866  867  868  869  870  871  872  873  874  875  876  877  878  879  880  881  882  883  884  885  886  887  888  889  890  891  892  893  894  895  896  897  898  899  900  901  902  903  904  905  906  907  908  909  910  911  912  913  914  915  916  917  918  919  920  921  922  923  924  925  926  927  928  929  930  931  932  933  934  935  936  937  938  939  940  941  942  943  944  945  946  947  948  949  950  951  952  953  954  955  956  957  958  959  960  961  962  963  964  965  966  967  968  969  970  971  972  973  974  975  976  977  978  979  980  981  982  983  984  985  986  987  988  989  990  991  992  993  994  995  996  997  998  999  1000  1001  1002  1003  1004  1005  1006  1007  1008  1009  1010  1011  1012  1013  1014  1015  1016  1017  1018  1019  1020  1021  1022  1023  1024  1025  1026  1027  1028  1029  1030  1031  1032  1033  1034  1035  1036  1037  1038  1039  1040  1041  1042  1043  1044  1045  1046  1047  1048  1049  1050  1051  1052  1053  1054  1055  1056  1057  1058  1059  1060  1061  1062  1063  1064  1065  1066  1067  1068  1069  1070  1071  1072  1073  1074  1075  1076  1077  1078  1079  1080  1081  1082  1083  1084  1085  1086  1087  1088  1089  1090  1091  1092  1093  1094  1095  1096  1097  1098  1099  1100  1101  1102  1103  1104  1105  1106  1107  1108  1109  1110  1111  1112  1113  1114  1115  1116  1117  1118  1119  1120  1121  1122  1123  1124  1125  1126  1127  1128  1129  1130  1131  1132  1133  1134  1135  1136  1137  1138  1139  1140  1141  1142  1143  1144  1145  1146  1147  1148  1149  1150  1151  1152  1153  1154  1155  1156  1157  1158  1159  1160  1161  1162  1163  1164  1165  1166  1167  1168  1169  1170  1171  1172  1173  1174  1175  1176  1177  1178  1179  1180  1181  1182  1183  1184  1185  1186  1187  1188  1189  1190  1191  1192  1193  1194  1195  1196  1197  1198  1199  1200  1201  1202  1203  1204  1205  1206  1207  1208  1209  1210  1211  1212  1213  1214  1215  1216  1217  1218  1219  1220  1221  1222  1223  1224  1225  1226  1227  1228  1229  1230  1231  1232  1233  1234  1235  1236  1237  1238  1239  1240  1241  1242  1243  1244  1245  1246  1247  1248  1249  1250  1251  1252  1253  1254  1255  1256  1257  1258  1259  1260  1261  1262  1263  1264  1265  1266  1267  1268  1269  1270  1271  1272  1273  1274  1275  1276  1277  1278  1279  1280  1281  1282  1283  1284  1285  1286  1287  1288  1289  1290  1291  1292  1293  1294  1295  1296  1297  1298  1299  1300  1301  1302  1303  1304  1305  1306  1307  1308  1309  1310  1311  1312  1313  1314  1315  1316  1317  1318  1319  1320  1321  1322  1323  1324  1325  1326  1327  1328  1329  1330  1331  1332  1333  1334  1335  1336  1337  1338  1339  1340  1341  1342  1343  1344  1345  1346  1347  1348  1349  1350  1351  1352  1353  1354  1355  1356  1357  1358  1359  1360  1361  1362  1363  1364  1365  1366  1367  1368  1369  1370  1371  1372  1373  1374  1375  1376  1377  1378  1379  1380  1381  1382  1383  1384  1385  1386  1387  1388  1389  1390  1391  1392  1393  1394  1395  1396  1397  1398  1399  1400  1401  1402  1403  1404  1405  1406  1407  1408  1409  1410  1411  1412  1413  1414  1415  1416  1417  1418  1419  1420  1421  1422  1423  1424  1425  1426  1427  1428  1429  1430  1431  1432  1433  1434  1435  1436  1437  1438  1439  1440  1441  1442  1443  1444  1445  1446  1447  1448  1449  1450  1451  1452  1453  1454  1455  1456  1457  1458  1459  1460  1461  1462  1463  1464  1465  1466  1467  1468  1469  1470  1471  1472  1473  1474  1475  1476  1477  1478  1479  1480  1481  1482  1483  1484  1485  1486  1487  1488  1489  1490  1491  1492  1493  1494  1495  1496  1497  1498 Volgende