ZoekenZoek eenvoudig door de geplaatste reacties op Betaalwater.nl

Zoekwoord:

 


ZoekresultatenEr zijn 14979 resultaten gevonden voor het zoekwoord:

Betaalwater: Villedon (geplaatst door: ronald kosten | datum: 10-05-2012)


He Marco
Bedankt voor je reactie heb inderdaad je verslag gelezen zag er goed uit.
Het is momenteel ook super slecht weer daar.
Ben benieuwt wat het gaat brengen over drie weken je hoort voor de rest ook niks meer .
Van villedon ze zullen nog wel internet problemen hebben ze reageren ook niet op de mail.
Groeten ronald
 
Betaalwater: Lac des Rogers (geplaatst door: G.Kuiper | datum: 10-05-2012)

Gerwin@

Zou het leuk vinden als je ons een mailtje stuurt over jou bevindingen op JuJu.
Wij gaan van namelijk van 16 t/m 23 Juni naar Etang JuJu.
We gaan met 2 man en hebben het hele meer voor onszelf.

Mailadres is gertur58@gmail.com

Groeten,

Gerrit en Harrie


 
Betaalwater: le valdore (geplaatst door: Carp66 | datum: 10-05-2012)

We zijn net terug van een weekje, moet zeggen super gevangen ondanks de vele regen ! In totaal 19 vissen varierend van Spiegel, Schub, Graskarper, Steur en Meerval. Zwaarste vis was een Spiegel van 19,7kg.

Wat opviel was dat alle vissen op klein aas gevangen werd namelijk op Plastic Fantastic met een PVA worst met een Pelletmix gedrenkt in Pineaplle Juice en haakje mt 8 & 10 !! Meer niet, dus ook weinig gevoerd !!
Boilies en Tygernootjes hadden geen resultaat.

En alles gevangen tegen de bomengrens !
 
Betaalwater: le valdore (geplaatst door: Carp66 | datum: 10-05-2012)

Je kan in de agenda aan de linkerkant aangeven wanneer je sessie gepland is...
 
Betaalwater: Pimprez (geplaatst door: Rob van Gulik | datum: 09-05-2012)

karpermatties.jouwweb.nl
 
Betaalwater: Pimprez (geplaatst door: Rob van Gulik | datum: 09-05-2012)

Zie mijn site en bij vragen kan je mailen

Rob
 
Betaalwater: Windmill Lake (geplaatst door: Rob van Gulik | datum: 09-05-2012)

....een man van weinig woorden.
 
Betaalwater: Lac des Rogers (geplaatst door: Gerwin | datum: 09-05-2012)

Hallo kan iemand misschien meer vertellen over juju. Ik ga 1 juni met mijn maat en 3 anderen naar juju toe. En wat ik allemaal lees over heel veel kleine vis o nder 20 pond en max 2 30+ in een week dat dat max is. Hoop niet dat dat allemaal helemaal waar is mja info is welkom mvg gerwin
 
Betaalwater: Pimprez (geplaatst door: Herman Scholten | datum: 09-05-2012)

Beste mensen geklaag en gemopper hoor je hier genoeg

Maar behoorlijk antwoord geven op vragen van je mede vis genoten

over hoe wie wat en waarom is er niet bij

wees is een keer lekker positief en geef eens antwoord op de vragen

B v Dank

Herman
 
Betaalwater: Windmill Lake (geplaatst door: Hans ter Haar | datum: 09-05-2012)

Hans ter Haar Datum: 07-05-2012
Bericht: Windmill Lake 28 April / 5 Mei Vaumas France
En dan is het zover….. wil eigenlijk pas zaterdags rijden, maar Diaan geeft aan dat het in Frankrijk ook vakantie is…. Toch maar vrijdagnacht dan…. Rond een uur of half 1 gaan Martin en 2x Hans onderweg… Tis een lange rit maar “gelukkig” als altijd komen we netjes aan op de plaats van bestemming. Tis een hartelijk weerzien….we worden door Diaan en Toon hartelijk ontvangen en samen met de mannen van afgelopen week drinken we koffie… 14 hadden ze er, en met 3 man gevist. Het was snachts koud geweest bij hen, maar gesteund door 1 van Toons stacaravans incl voortent hebben ze dit goed doorstaan. Na de koffie vetrekken de mannen huiswaarts en Toon leid ons een keer rond, waarna we de spullen op de stek gaan brengen, gelukkig zegt Toon nog dat ik maximaal 80 mag op dit terrein…. Dat haal ik met deze bak makkelijk… alleen die bochten he ;). Hans besluit ook nog een caravan te huren en vervolgens gaan we aan de slag, kijken peilen voeren…. Voor we het weten is het al weer etenstijd, en zo zelfstandig als we zijn, laten we het koken graag aan Diana, de vrouw des huizes over….. Het resultaat is een heerlijke kipshoarma, die met veel plezier verorbert wordt.
We blijven nog even hangen voor een praatje en een drankje en gaan aan de slag…. De vallen worden op scherp gezet… Als alles ligt bij Martin en mij steekt er een fikse wind op, en dat is echt een feest met 4 Delkim hangerstjes, ….en Martin pakt zn eerste 14k…
Na nog ruim een uur van wind met begeleidend delkim concert te hebben genoten val ik toch in slaap.. 02:15 gaat het alarm echt af, het giet van de regen maar ik moet naar buiten….. met wat minder plezier schep ik 10 min later een spiegeltje…8,4 k na aftrek van de weegzak… ben zeik nat…2 uur later weer raak, met hetzelfde plezier een 9,6k spiegel en opnieuw verzopen…. Ben erg blij met de gehuurde caravan incl verwarming. Ik slaap goed tot 09:05 als het voor de 3e keer raak is, en schep nu wel met veel plezier een 8,2k skup….. tis windstil en zonnig… life s good.
De dag wordt doorgebracht met Toon, voetbal Ajax-Twente, wat werk en een face-book update. Rond een uur of 4 wordt alles klaargezet voor de avond en ook deze keer doen we een beroep op Diana Ramsey, die ons deze keer een heerlijke Hollands pot voorschotelt….
Hengels uitvaren en lekker een beetje klungelen aan de waterkant…. Deze keer is het Hans die tijdens het uitvaren een 10k vis pakt. Langzaam wordt het donker en ik loop terug naar mn “huisje”. Ik heb nog maar net mn jas uit als ik een run krijg, ik ben er als de kippen bij en sla aan. Ik voel tijdens de drill bijna geen weerstand en binnen 1 minuut ligt er een grassie voor het vlonder.. ff scheppen en dan begint de ellende. Na enkele worstelingen krijg ik hem toch op de foto en gooi het apparaat daarna snel weer terug in zn omgeving en dat is het dan, teller staat voor ons op 7 ik ga nu even lekker slapen…. Tot….
03:20 ben ik de klos en een 10,6 kilo wegend spiegeltje wordt richting het net ge-drilt…. Foto laat ik achterwegen en zwiep de hengel single bait het water op….. terug naar bed.
Rond 08:00 uur wordt ik gewekt door the call of nature, de blaas moet geleegd wor-den… sta me te bedenken, maar het antwoord is daar…. Delkim!! Even later schep ik mn eerste zeelt. Ik heb nu twee hengels op de kant liggen, maar besluit ze beide toch uit te varen. Als ik ze beide heb liggen gaat de 1e al weer af, een krakende 3 ponder en tikkende slip zijn het antwoord. …de vis komt langzaam mijn kant op. Behoedzaam drillend dirigeer ik de vis mijn kant op, aan de uitvallen voel je dat het om een grote vis gaat… na het 1e oppervlakte contact weet je het. Maar er volgt alsnog een verrassing als de vis met een paar ferme slagen tussen mijn andere hengels terecht komt… er is maar 1 plek waar je de vis niet wil hebben…. Een ouderwets Haags gebed volgt…;(. Hij/zij doet 19k op de teller onder aftrek van de weegzak houd ik 17,6k over… deze maakt aanspraak op een foto & video sessie. Gelukkig heb ik na 15min pulken ook de spullen weer uit elkaar, maar ga de boel wel even verplaatsen. Na een rondje langs de velden besluit ik er toch nog 2 uit te varen, en net als Hans een bakkie komt doen, gaat rood weer af…. Mn 2e zeelt is het gevolg… Nu weer alles voorbreiden voor de avond….
Ons 3 sterren restaurant heeft sparerib’s op het menu staan, en genietend van de ver-halen en het eten dwalen mijn gedacht af naar het water en haar nog niet gevangen veertigers….. maar de maandagnacht blijkt een rusting nachtje te zijn, rond 4 uur 1 Spiegel 11,4 …. T was wel erg koud, het gas was op dus kachel was uit, eenmaal terug had ik wel even tijd om warm te worden, smorgens half 9 een loze run. Ga smorgens nog even pennen en vang 4 kleine koikarpers voor de afwisseling….. vanavond weer een nieuwe ronde….. Maar eerst ;) lasagne eten in ons favoriete restaurant, ik moet zeggen dat het eten echt top is, alles iedere dag vers, de lasagne komt zo uit de oven. We wisselen wat muziek en verhalen over het leven uit, voetbal, politiek, filosofie, economie….. waar zouden nou toch die bakken zitten….???

Woensdag; de belofte van de volgende ronde wordt niet ingewilligd, net als de zonnige dag met bijbehorend cijfer 9,…. 1 troost; hier kunnen de meteorologen er ook niets van, tis koud en grijs. Het enige naar vis ruikend object dat ik van dichtbij te zien krijg is het boordje tonijn salade van Diaan, dat maakt veel goed…. Behalve de losschieter die ik rond 11 uur oploop… das weer ff zwaar ka-uka-laka-ut.. Het kan nog fraaier… ff biertje doen bij de buurman … 1 piep horen, terug komen en je hele hengel verdwenene… moet ik met mijn setjes ff niet aan denken…. Ik ga nog even wat koitjes pesten in het kleine vijvertje en weet er nog vier bij te vangen…
~~~~
Resque 911 (Lees Toon met boot en hark) wordt ingeschakeld om de hengel van Hans te recupereren, en dat lukt, iedereen weer opgelucht en blij. Martin en ik lopen even naar Toons kweekvijver om te kijken of er daar wat zien rondzwemmen. Tis een mooie driehoek van ruim een hectaren met veel lelievelden. Naar verluid was dit vroegen Russisch grondgebied, … en die schijnen na de machtsovername, (een staatsgreep door generaal Toon), een geheim wapen achter te hebben gelaten……genaamd “De Koersk”. Bij de eerste kantinspectie worden we getrakteerd op een dikke boeggolf van een vis die zich uit de vinnen maakt…. Ik zie verschillende maten koikarpers rondzwemmen en voel mn hartslag oplopen…..als ik er 1 van bijna 10k zie….
Even later komt Toon ook even kijken en verteld het verhaal over dit water, zonder onze enige filosoof, die zn hengel nog aan het reanimeren was, filosoferen wij over wat je met het water zou kunnen doen. Er zijn genoeg mooie voorbeelden in Bas zn “The Carpspecialist Pakket” van hoe je zo’n 1,3ha water zou kunnen exploiteren. Toon zegt dat hij aan het eind van het seizoen het water afgenet en alle mooie vissen in het meer zet…. alleen heeft hij geen idee wat hier rond zwemt, maar heeft wel een paar foto’s van de Koersk, terwijl die met de vin rechtopstaand boven water kattenbrokken weghapt….. Ik bied aan eens een poging te wagen, maar Toon ziet dat niet meteen zitten, het is een soort cadeautje/spaarpotje, waar hij wel nieuwsgierig naar is maar ook niet wil openmaken. Gelukkig voor mij wint vandaag uiteindelijk de nieuwsgie-righeid en mag ik bij hoge uitzondering en onder veel begrijpelijke voorwaarden een paar uurtjes pennen…. Ik loop met Toon mee om zijn zoons viskar op te halen, loop langs mn Caravan om de spullen te verzamelen en loop naar de kweekvijver. Ik zet de hengel in elkaar, want ik wil het eerst drijvend proberen…. Wat brokken erop en hen-gel erbij. Een paar minuten later is het druk aan de oppervlakte en veel kleinere vis doet zich tegoed aan de brokken… en dan ineens uit het niets de kolk van formaat…. Ik zak op mn knieën en probeer een glimp op te vangen…. Op dat moment zie ik weer die 10k+ koi onder de kant zwemmen….. Hij/zij blijft vlak voor me onder een tak hangen, de kop zakt en ik zie de vis de bek stulpen en de kieuwdeksels openen…. Hmmm. Dat oppervlakte vissen was toch nooit mijn ding….., mn maatje Henny Janssen is daar wel heel goed in, maar die is helaas niet mee. Ik probeer het nog even, maar krijg toch een soort van deja vu. Op het park kon ik ook kilo’s brokken op het water gooien, de vissen pakte alles op behalve dat ene voor mij zo belangrijke brokje….. hier dito ver-haal.
Als ik even later de koi weer zie grazen bouw ik mn hengel om en voer ik een paar handjes op de plek waar de koi een paar keer terug kwam… Pennetje met magotclip en wat maden erop…. En wachten. Een paar minuten later is de fel gekleurde brigade terug, en ik buk me nog wat verder om niet gezien te worden…. Ik zie nog net de dikkerd weer aanschuiven als mn pennetje wegloopt….. Tis een mooi ghost koitje en ik schat het 1-1,5 k. Na deze weer terug gezet te hebben zie ik dat alle vis verdwenen is. Ik voer wat bij, pennetje erin en wachten….. paar minuten later zelfde ritueel en een idem koikarpertje is de klos…. Ik besluit toch even heen en weer te rennen, want ik was mn fototoestel vergeten, maar deze zijn zo mooi dat ik ze wel even op de foto wil zetten. Als ik vijf minuten later weer aankom is de vis incl de dikkerd weer terug. Handje voer erin en pennetje erbij…. De koi’s doen niets en hangen stil in het water… Boefff een dikke boeggolf en mn pen gaat er als een speer vandoor, ik sla aan.. de 12’ 2lb Strategy de Fox Stratos en ik moeten aan het werk….. De hengel buigt zwaar door en kraakt, ik corrigeer tot 3 keer toe de slip, maar de vis zet door richting lelievelden… de volgende slipcorrectie wordt begeleid met een schietgebedje….F..k wat een macht…. Ik zie het eerste leliebladen loskomen….. maar gelukkig ook de vis die nu naar het openwater uitvalt. Als de vis weer richting lelieveld draait gooi ik de slip nog een keer dicht, de hengel staat krom tot aan het handvat, gelukkig heb ik voor weer dikke weerhaakloze Garnder gekozen en hoef ik me daar niet al te druk om te maken. Langzaam neemt de kracht af en worden de uitvallen minder scherp. Uiteindelijk kan ik een mooie spiegel van formaat richting mn net dirigeren….. Als ik het net eronder heb was het weer een magische dans die ik in mijn voordeel kon afsluiten.
Onder aftrek van de weegzak hou ik zo’n 17,5k over, Toon komt nog even foto’s ma-ken, en dan neem ik weer afscheid van dit prachtige wezen…. een laatste vinslag een laatste kolk, een schim…. Ciao Bella! Als ik een tiental minuten later ook weer geland ben is niet alleen Toon vertrokken, maar ook alle vissen…. Ik probeer het nog een paar minuten, maar voel dat ik dit korte intermezzo niet ga en wil overtreffen…. Ik ga terug naar het grote meer en maak de spullen klaar voor de nacht…. Maar eerst… Di-aans kookkunst brengt ons deze avond friet met een halve kip en sla, en het is dat ik mn vingers nog nodig heb…. ;). Hans en Martin blijven voetbal kijken en genieten van het feit dat Ajax kampioen wordt, dit tot groot verdriet van onze ras Feijenoorder Toon, en ik… ik tuur over het water…… Er zit wat meer leven in, en de enkele piepen op de delkim bevestigen dat. Ik blijf tot een uur of elf op om zo een vroege run nog te kunnen pakken, maar tevergeefs…… na elfen wordt het pas weer 2 a 3 uur, en daarna weer na negen is mn korte ervaring. Ik wordt “probleemloos” rond 8 uur wakker en kijk naar buiten….. tis mistig…. Ik sta op zet de koffie aan en kleed me aan…. Ik ga even snel voeren….. en hoop dat ik vandaag nog een pensessie mag doen….. want op het meer is het een beetje stil gevallen………
4 mei - Deel IV Windmill Lake
Deze keer hebben de weergoden gelijk een dikke 8 voor een zonnige dag…. Tis pas echt een negen met een 20k+ vis…. Samen met Martin zijn we aan het pennen op het kweekmeer, maar tis nu toch een ander verhaal dan gister, sporadisch zien we wat be-weging op het water, ik voer nog een handje en leg mn pennetje dr naast, en na een minuut of 10 gaat de pen liggen en zoeft ervandoor, pats, hangen…..na een minder spectaculaire dril is een skuppie van rond de kilo de klos…. Afwisselend probeer ik het met de pen en drijvend en Martin doet zijn best aan de overkant, maar zelfs de on-derschepte routecoördinaten van de Koersk, die wij doorgespeeld kregen van Generaal Toon mogen dit keer niet baten… rond een uur of half vijf wordt het donker in de verte, dat ziet er uit als een vette bui, en wordt het tijd om de biezen te pakken… wij terug naar ons spul en Toon gaat de keuken in om “De Windmill Special” voor van-avond voor te bereiden…. Op het menu…. eendenborstfile gemaakt door Toon, aan-gevuld met een paar lekkere wijntjes van Hans….dat is even overheerlijk smullen en veel verhalen over het hotel, Toons moeder is op bezoek en die heeft er ook nog wel een paar… Het water roept en ik neem om 20:15 afscheid van dit geweldige stel men-sen…. Hmmm gelukkig heb ik geen vaarbewijs nodig, want de voerboot trekt geen rechte strepen deze avond…
Tis even voor drie als ik een run krijg na een korte sprint gris ik de hengel van de rod-pod paar slagen draaien en aanslaan, de lijn klinkt als een snaar als zij door een gewicht aan het eind van haar strak getrokken wordt, tis een heldere nacht met een bijna volle maan… genietend van de nachtelijke geluiden dirigeer ik de vis behoedzaam de vis naar mn net, en een paar minuten later kan ik een 12,2 spiegel in de analen bijschrij-ven….foto… nehh alleen als ze echt apart zijn van dit formaat Het is niet echt koud, dus ik besluit de hengel terug te leggen. Na wat gepriegel in het donker zit het nieuwe boilie erop en kan ik het spul uitvaren…. Deze keer wel weer recht, hup alles op zn plek en ik mn bed weer in waar ik de slaap niet kan vatten… half zes op mn horloge….. gone…. Opnieuw wordt ik gewekt door het prettige geluid van de Delkim… 06:00 uur, mn hoofd voelt nu wel zwaar aan en na de korte sprint hetzelfde ritueel maar nu wordt het licht…. De slip tikt, ik laat de hengel even zakker en neem weer wat lijn maar tijdens de 3e keer schiet de haak los…. K met een hoofdletter K. Niets is zo frustrerend om in het neveligochtendgloren, naar de laatste kolk van een net verspeel-de vis te turen… en ook nu heb ik een paar minuten nodig om te landen…. Maar een keuze dient zich aan, pennen op het meer of het hele spul weer terug op de plek. Ge-zien het feit dat ik toch geen beste nacht(rust) heb gehad, kies ik voor de optie die te combineren is met een bed… 10 min later lig ik weer. Ik wordt 09:45 wakker zet de koffie aan en begin te tikken om het verslag van vandaag te doen, als weer de delkim afgaat…… Slip dicht paar slagen pakken en aanslaan…. Ik hou de lijn strak om verspe-len te voorkomen.. traag maar met zekere halen wordt de lijn van de spoel getrok-ken… dat duidt op een knappe vis, het spel van geven en nemen duurt zon 10 minuten waarbij de vis zich geen moment gewonnen geeft… in het voorbij gaan kijk ik haar op de rug en in 1e instantie valt het silhouet tegen, ik zie pas echt haar afmeting als ze op haar kant de netrand over- glijdt …..Als het je vervolgens niet lukt om de vis met 1 hand uit het water te tillen wordt het toch nog spannend…. ….. kotskoeleruh De digital scale van Fox geeft 22,2k aan op het display, waarbij er onder aftrek een kleine 21k overblijft…. Met de zon erbij een 9 duzzz.

I was lost,
and I am still lost
but....
I feel so much better now..... ;)

Helaas verspeel ik om 11:45 wederom een run…. tja
Deel V 5 mei Windmill Lake
Ik wil eigenlijk nog van alles, but I am running out of time…. Ik moet al een beetje pakken en me voorbreiden voor de terugreis van morgen. Ik besluit alsnog om er vanavond 2 hengels in te gooien, de sets maak ik klaar de rest ruim ik op. Ik loop nog even met Toon mee naar de kweekvijver, waar we wat brood ingooien, maar dat wordt door de daar rondzwemmende gemeenschap compleet genegeerd… Voor alles wordt weer een plekje gezocht en gevonden. Het is drukkend warm en rond een uur of drie valt de eerste klap…. Onweer, en nog geen half uur later begint het te regenen, ik loop naar voren breng wat geleende spullen terug en ga douchen, het is tenslotte bijna weer etenstijd. Op het menu vandaag kipsaté met mihoen, maar eerst wordt de op de valreep verdiende fles champagne opengemaakt. Tijdens het heerlijke eten wordt er weer over van alles gefilosofeerd en besproken. 1 ding kan ik de komende Windmill bezoekers aanraden… als je er NIET met het fanatisme van Generaal Toon in aanra-king wil komen, zoals hij bijvoorbeeld de Russen van zijn domein heeft verjaagd, laat dan NIET de worden voetbal, Feyenoord, vaatwasser….of een combinatie hier-van….vallen…. Dus geen zinnen in de trant van; “Ik weet waarom Feyenoord dit sei-zoen niet aan voetballen toe komt…. Dat is waarschijnlijk omdat ze geen vaatwasser in het stadion hebben” ;). Het is nu half 10 en droog, ben benieuwd of de nacht ons nog wat brengt…..
Zaterdag 5 Mei
Helaas 1 lose run en een verspeelde vis bij onze filosoof, tja daar kan je over filosoferen, maar dat soort periodes ken ik zelf ook wel eens. Na smorgens onze spullen te hebben ingepakt en ons laatste broodje en koffietje te hebben gedronken, gaan we de 780km lange thuisrit trotseren…..

En dan afscheid…. van twee nieuwe vrienden met hun prachtig domein… Windmill Lake en de daarin levende vissen, waarvan ik er, deze dagen een paar, even heb mogen lenen. Respectvol liet ik ze na de vangst, op de onthaakmat weer in hun vertrouwde omgeving zakken, waarna ze zich langzaam weer in beweging zette, het laatste silhou-et, de laatste staartslag………. Soms even op het bankje zittend….. of op het vlonder door de knieën gezakt….aan het water… genietend van het moment, en het besef dat we even stil zijn blijven staan…. om elkaar te ontmoeten, ….te delen. Windmill is voorbijgegaan, en nu een waardevol moment in mn herinnering, een kort intermezzo, dat zeker de moeite waard is geweest…. Mijn idee is om het seizoen te eindigen zoals ik het begonnen ben, en me zo weer voor even te herenigen, met het domein en haar prachtige bewoners…. …
Hans ter Haar


 
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  424  425  426  427  428  429  430  431  432  433  434  435  436  437  438  439  440  441  442  443  444  445  446  447  448  449  450  451  452  453  454  455  456  457  458  459  460  461  462  463  464  465  466  467  468  469  470  471  472  473  474  475  476  477  478  479  480  481  482  483  484  485  486  487  488  489  490  491  492  493  494  495  496  497  498  499  500  501  502  503  504  505  506  507  508  509  510  511  512  513  514  515  516  517  518  519  520  521  522  523  524  525  526  527  528  529  530  531  532  533  534  535  536  537  538  539  540  541  542  543  544  545  546  547  548  549  550  551  552  553  554  555  556  557  558  559  560  561  562  563  564  565  566  567  568  569  570  571  572  573  574  575  576  577  578  579  580  581  582  583  584  585  586  587  588  589  590  591  592  593  594  595  596  597  598  599  600  601  602  603  604  605  606  607  608  609  610  611  612  613  614  615  616  617  618  619  620  621  622  623  624  625  626  627  628  629  630  631  632  633  634  635  636  637  638  639  640  641  642  643  644  645  646  647  648  649  650  651  652  653  654  655  656  657  658  659  660  661  662  663  664  665  666  667  668  669  670  671  672  673  674  675  676  677  678  679  680  681  682  683  684  685  686  687  688  689  690  691  692  693  694  695  696  697  698  699  700  701  702  703  704  705  706  707  708  709  710  711  712  713  714  715  716  717  718  719  720  721  722  723  724  725  726  727  728  729  730  731  732  733  734  735  736  737  738  739  740  741  742  743  744  745  746  747  748  749  750  751  752  753  754  755  756  757  758  759  760  761  762  763  764  765  766  767  768  769  770  771  772  773  774  775  776  777  778  779  780  781  782  783  784  785  786  787  788  789  790  791  792  793  794  795  796  797  798  799  800  801  802  803  804  805  806  807  808  809  810  811  812  813  814  815  816  817  818  819  820  821  822  823  824  825  826  827  828  829  830  831  832  833  834  835  836  837  838  839  840  841  842  843  844  845  846  847  848  849  850  851  852  853  854  855  856  857  858  859  860  861  862  863  864  865  866  867  868  869  870  871  872  873  874  875  876  877  878  879  880  881  882  883  884  885  886  887  888  889  890  891  892  893  894  895  896  897  898  899  900  901  902  903  904  905  906  907  908  909  910  911  912  913  914  915  916  917  918  919  920  921  922  923  924  925  926  927  928  929  930  931  932  933  934  935  936  937  938  939  940  941  942  943  944  945  946  947  948  949  950  951  952  953  954  955  956  957  958  959  960  961  962  963  964  965  966  967  968  969  970  971  972  973  974  975  976  977  978  979  980  981  982  983  984  985  986  987  988  989  990  991  992  993  994  995  996  997  998  999  1000  1001  1002  1003  1004  1005  1006  1007  1008  1009  1010  1011  1012  1013  1014  1015  1016  1017  1018  1019  1020  1021  1022  1023  1024  1025  1026  1027  1028  1029  1030  1031  1032  1033  1034  1035  1036  1037  1038  1039  1040  1041  1042  1043  1044  1045  1046  1047  1048  1049  1050  1051  1052  1053  1054  1055  1056  1057  1058  1059  1060  1061  1062  1063  1064  1065  1066  1067  1068  1069  1070  1071  1072  1073  1074  1075  1076  1077  1078  1079  1080  1081  1082  1083  1084  1085  1086  1087  1088  1089  1090  1091  1092  1093  1094  1095  1096  1097  1098  1099  1100  1101  1102  1103  1104  1105  1106  1107  1108  1109  1110  1111  1112  1113  1114  1115  1116  1117  1118  1119  1120  1121  1122  1123  1124  1125  1126  1127  1128  1129  1130  1131  1132  1133  1134  1135  1136  1137  1138  1139  1140  1141  1142  1143  1144  1145  1146  1147  1148  1149  1150  1151  1152  1153  1154  1155  1156  1157  1158  1159  1160  1161  1162  1163  1164  1165  1166  1167  1168  1169  1170  1171  1172  1173  1174  1175  1176  1177  1178  1179  1180  1181  1182  1183  1184  1185  1186  1187  1188  1189  1190  1191  1192  1193  1194  1195  1196  1197  1198  1199  1200  1201  1202  1203  1204  1205  1206  1207  1208  1209  1210  1211  1212  1213  1214  1215  1216  1217  1218  1219  1220  1221  1222  1223  1224  1225  1226  1227  1228  1229  1230  1231  1232  1233  1234  1235  1236  1237  1238  1239  1240  1241  1242  1243  1244  1245  1246  1247  1248  1249  1250  1251  1252  1253  1254  1255  1256  1257  1258  1259  1260  1261  1262  1263  1264  1265  1266  1267  1268  1269  1270  1271  1272  1273  1274  1275  1276  1277  1278  1279  1280  1281  1282  1283  1284  1285  1286  1287  1288  1289  1290  1291  1292  1293  1294  1295  1296  1297  1298  1299  1300  1301  1302  1303  1304  1305  1306  1307  1308  1309  1310  1311  1312  1313  1314  1315  1316  1317  1318  1319  1320  1321  1322  1323  1324  1325  1326  1327  1328  1329  1330  1331  1332  1333  1334  1335  1336  1337  1338  1339  1340  1341  1342  1343  1344  1345  1346  1347  1348  1349  1350  1351  1352  1353  1354  1355  1356  1357  1358  1359  1360  1361  1362  1363  1364  1365  1366  1367  1368  1369  1370  1371  1372  1373  1374  1375  1376  1377  1378  1379  1380  1381  1382  1383  1384  1385  1386  1387  1388  1389  1390  1391  1392  1393  1394  1395  1396  1397  1398  1399  1400  1401  1402  1403  1404  1405  1406  1407  1408  1409  1410  1411  1412  1413  1414  1415  1416  1417  1418  1419  1420  1421  1422  1423  1424  1425  1426  1427  1428  1429  1430  1431  1432  1433  1434  1435  1436  1437  1438  1439  1440  1441  1442  1443  1444  1445  1446  1447  1448  1449  1450  1451  1452  1453  1454  1455  1456  1457  1458  1459  1460  1461  1462  1463  1464  1465  1466  1467  1468  1469  1470  1471  1472  1473  1474  1475  1476  1477  1478  1479  1480  1481  1482  1483  1484  1485  1486  1487  1488  1489  1490  1491  1492  1493  1494  1495  1496  1497  1498 Volgende